Home Lifestyle Boeken MUST FOLLOW: 7 Instagramaccounts voor poëzieliefhebbers

MUST FOLLOW: 7 Instagramaccounts voor poëzieliefhebbers

Ter ere van Gedichtendag selecteerden wij onze 7 favoriete Instapoëten.

© @rupikaur_ via Instagram
Anno 2020 lopen we niet zo makkelijk met een dichtbundel in onze broek- of jaszak rond. Wél hebben we onze smartphone steeds bij de hand. De beste (online) poëten zijn maar een swipe verwijderd. Wij zetten ze ter ere van Gedichtendag op een rijtje.

1. Lang Leav

De Cambodjaanse Lang Leav bracht reeds 6 gedichtenbundels uit: ‘Love & Misadventure’, ‘Lullabies’, ‘Memories’, ‘The Universe of Us’, ‘Sea of Strangers’ en ‘Love Looks Pretty on You’. In 2017 maakt ze haar debuut als romanschrijfster met ‘Sad Girls’.

Leav post bijna dagelijks een kort versje begeleid door een minimalistische illustratie op vergeeld papier. Haar vriend Michael Faudet, met wie ze in Nieuw-Zeeland woont, is ook een dichter.

View this post on Instagram

Happy #mothersday ♥️

A post shared by Lang Leav (@langleav) on

2. R.M. Drake

Robert Macias Drake bracht al meer dan 15 boeken uit en mag menig celebrity onder z’n fans rekenen zoals ‘One Tree Hill’-actrice Sophia Bush en Kim Kardashian.

Drake werkte als art director voor een tv-zender in Miami toen hij zijn schrijfsels op sociale media begon te delen. Vandaag heeft hij meer dan 2 miljoen volgers op Instagram.

3. Tyler Knott Gregson

De Amerikaan Tyler Knott Gregson is naast poëet en auteur ook fotograaf. Op Instagram deelt hij dagelijks een haiku over liefde en een iets ‘rauwer’ gedicht uit zijn reeks ‘Typewriter Series’.

Met zijn verzen wil hij naar eigen zeggen bewijzen dat poëzie niet dood is en wil hij zijn lezers ook doen inzien dat het naar waarde geschat moet worden.

4. Rupi Kaur

Rupi Kaur heeft op Instagram net geen 4 miljoen volgers. Haar gedichten, soms amper drie regels lang, zijn dan ook voor velen erg herkenbaar. In 2015 debuteerde de Indiaas-Canadese Kaur met het boek ‘milk and honey’ over thema’s zoals geweld, misbruik, liefde, verlies en vrouwelijkheid. Ze was toen net 23.

5. Lars van der Werf

‘Zijn gedichten toveren een glimlach op je gezicht’, meent De Groene Amsterdammer. Het magazine Cosmopolitan beschrijft ‘m dan weer als ‘een romantische hipster met een blauwe typemachine die vertederende liefdesgedichten schrijft’.

Hoe dan ook, wij zijn grote fan van deze Rotterdammer, en we zijn niet alleen. Van der Werfs gedichtenbundels ‘Versjes van Lars’ en ‘Heb lief’ gingen in België en Nederland al meer dan 20.000 keer over de toonbank.

6. Siel Verhanneman

Ook België heeft z’n eigen poëten die hun werk op Instagram delen. Onze favoriet? De 30-jarige Siel Verhanneman. Sinds de dood van haar vader in 2013 deelt de Kortrijkse korte versjes over rouw en verdriet op Instagram met de hashtag #vijftiendeverdieping, een verwijzing naar het nummer ‘Fifteen Floors’ van Balthazar.

In 2017 verscheen haar debuut ‘Als ik stil ben, heb ik een bos in mijn hoofd’, een jaar later volgde ‘Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn‘.

7. Atticus Poetry

Atticus is de artiestennaam van een Canadese dichter die liever anoniem blijft. Wanneer hij lezingen geeft, draagt hij zowaar een masker om zijn gezicht te verbergen.

Onder meer ‘Scream Queens’-actrice Emma Roberts en topmodel Karlie Kloss zijn fan van zijn werk. De Canadees heeft reeds twee dichtbundels op z’n palmares staan: ‘The Dark Between Stars’ en ‘Love Her Wild’.

View this post on Instagram

'Magic' #atticuspoetry #poem #magic #love

A post shared by ATTICUS (@atticuspoetry) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.