Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De kippenexpert vertelt.

DILEMMA: mogen we bevroren eitjes opeten of niet?

Nog een kleine maand en het is alweer lente, maar koning winter heerst nog steeds in ons Belgenlandje. Dankzij de dalende temperaturen blijven wij bibberen en ook onze kippen weten van de vrieskou. En wat met de bevroren eitjes die we op het einde van onze werkdag uit het hok halen? Hans Lenvain verklapt het verlossende antwoord aan onze collega’s van het Nieuwsblad.

Mag je de bevroren eitjes van je kippen wel of niet naar binnen werken? Deze vraag houdt veel mensen bezig en daarom schakelde het Nieuwsblad een kenner in. Hans Lenvain, verantwoordelijke bij zorgboerderij De Ark van Pollare, is een echte kippenexpert en legt het met veel plezier uit.

Goed nieuws


Als de bevroren eieren opnieuw op temperatuur zijn gekomen, kan het geen kwaad om de exemplaren dezelfde dag of iets later op te eten. ‘Mensen die in bepaalde periodes te veel eieren hebben, leggen ze vaak in de diepvriezer om ze te bewaren. Dus er is zeker geen gevaar’, vertelt Hans. ‘Het is ook veilig om de ontdooide eitjes in de koelkast te bewaren.’ Oef, dat is in deze ijskoude periode goed nieuws voor de liefhebbers onder ons!

Maar het is ook opletten geblazen, want als een ei dat al eens bevroren is geweest nog eens wordt ingevroren, is dat niet goed. Deze regel is trouwens van toepassing voor alles voedingsmiddelen. ‘Twee keer invriezen is nooit oké‘, waarschuwt Hans.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '