Home Lifestyle Food MMM: avocado’s zónder pit

MMM: avocado’s zónder pit

Zelfde heerlijke smaak, maar minder gepruts.

Shutterstock

Avocado’s zijn heerlijk, maar die rotdingen opensnijden zonder je pijn te doen aan die giga pit is een andere zaak. Gelukkig voor alle onhandige harry’s bestaan er nu ook pitloze exemplaren.

Avocado’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Zeker omdat ze thuishoren in het rijtje van superfoods, waar wij superwomen nu eenmaal zot van zijn. De groene smurrie is ideaal voor op een toast ‘s middags of om lekkere guacamole van te maken bij het aperitief ‘s avonds. Yum!

Pijn

Helaas zijn de vruchten niet zo makkelijk te temmen. Het aantal keren dat we bijna in onze vinger sneden of onze pols half ontwrichtten bij het uitnemen van de pit kunnen we niet meer op één hand tellen. Daar is nu een oplossing voor: de cocktailavocado. Bye bye pijntjes! Het ding ziet eruit als een courgette: groen, smal en lang, maar het heeft dezelfde smaak en textuur als een normale avocado.

Schil

De vingeravocado is een pak kleiner – 5 tot 8 centimeter – en heeft als beste eigenschap dat ie geen pit heeft. De bomen waaraan ze groeien worden niet bestoven, waardoor ze geen pit ontwikkelen. Of hoe een foutje van de natuur een dikke chance is voor ons. Een ander voordeel is dat de schil eetbaar is.

Bestellen

Helaas groeien deze vruchten niet bij ons, maar in het zonnige Zuid-Amerika, Israël en Afrika. Sommige groentewinkels hebben ze toch liggen en zo niet, vraag er even naar. Wie weet bestellen ze met veel plezier een hele lading voor hun allerliefste klant. Het is tot slot van rekening een – pitloos – gat in de markt!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.