https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Mind 6 makkelijke manieren om vriendschappen te sluiten als volwassene

6 makkelijke manieren om vriendschappen te sluiten als volwassene

Van de yogastudio tot een workshop bloemschikken: er zijn kansen genoeg om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses.

Shutterstock

Vroeger was het meisje met wie je in de klas een lessenaar deelde automatisch je bff. Zodra je volwassen bent, is het echter heel wat moeilijker om nieuwe vriendschappen te sluiten. Deze 6 tips geven je alvast een duwtje in de goede richting.

1 / 6
Aanvaard elke mogelijke uitnodiging tot een sociaal evenement
Vraag vrienden om je te introduceren
Probeer nieuwe dingen uit
Zet de eerste stap
Wees sociaal op sociale media
Smeed een band met je collega’s en klanten
Aanvaard elke mogelijke uitnodiging tot een sociaal evenement
Aanvaard elke mogelijke uitnodiging tot een sociaal evenement

Akkoord, er is niets zo zalig als in je pyjama een Netflixmarathon te houden. Maar als een collega, kennis of zelfs maar die knappe barista van de plaatselijke koffiebar je uitnodigt voor een barbecue of een feestje, zeg dan gewoon ja en gá.

In je eentje op een event arriveren, kan in het begin misschien wat ongemakkelijk zijn, maar we beloven je dat het enger lijkt dan het eigenlijk is. Wie weet ontmoet je er wel leuke mensen die potentiële vrienden kunnen zijn. Die kom je nu eenmaal sneller tegen op een feestje dan in je zetel voor de televisie. Met andere woorden: get out of the house.

Vraag vrienden om je te introduceren
Vraag vrienden om je te introduceren

Verhuis je naar een nieuwe plek? Vraag mensen die je kent om je in contact te brengen met mensen die zij kennen en in jouw nieuwe buurt/stad/gemeente wonen. Je zal ervan versteld zijn hoeveel vrienden je in contact willen brengen met hun vrienden. Die kunnen jou op hun beurt dan weer rondleiden of mee op café nemen om de couleur locale op te snuiven.

Kan zoiets dik tegenvallen net als bij een first date? Tuurlijk. Maar het goede is dat je die persoon van haar noch pluim kent, no hard feelings dus. Klikt het wél tussen jullie, dan heb je er weer een kennis of potentiële vriend(in) bij. Wees op voorhand niet te sceptisch en just go with it.

Probeer nieuwe dingen uit
Probeer nieuwe dingen uit

Groepslessen en clubs zijn de ideale plekken om nieuwe vrienden te ontmoeten. Van de yogastudio tot een workshop bloemschikken: er zijn kansen genoeg om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses delen.

Panikeer je bij de gedachte alleen al? Kies dan voor een hobby waar interactie een gegeven is: salsa- of kooklessen, en iets actiever: crossfit of een Start to Run-groep.

Zet de eerste stap
Zet de eerste stap

Is het eng om iemand die je niet zo goed kent, uit te nodigen voor een koffie- of cafédate? Ja. Al is er ook altijd deze geruststelling: het ergste wat er kan gebeuren, is dat de persoon in kwestie ‘nee’ zegt.

Is er een persoon met wie je laatst goed kon lachen tijdens jullie work-out in het fitnesscentrum of op een feestje, vraag dan of hij/zij eens iets samen wil gaan doen. Jullie date hoeft niet formeel te zijn. Koffie drinken en brunchen is basic, maar ook tof. Als jullie het leuk hebben in groep, is de kans groot dat die persoon ook onder jullie tweetjes iets wil doen.

Nog een tip: als het te formeel aanvoelt om iets binnen enkele weken te gaan doen, vraag of hij of zij iets wil gaan drinken na de yoga-/salsa-/tekenles. Valt het mee, dan kunnen jullie er een vaste, wekelijkse date van maken.

Wees sociaal op sociale media
Wees sociaal op sociale media

Iedereen heeft wel enkele mensen die hij volgt op Instagram en met wie hij graag in het echte leven bevriend zou willen zijn. En hey, waarom niet? Als jullie elkaar volgen op sociale media en in dezelfde buurt wonen, is er absoluut niets mis mee om de persoon in kwestie een privébericht te sturen en te vragen of jullie eens koffie kunnen gaan drinken.

Sociale media zijn trouwens ideaal om vriendschappen uit te bouwen met mensen die je al kent, maar met wie je niet close bent. Zoals dat ene kunstzinnige meisje met wie je ooit in de klas zat en dat vandaag een succesvolle artieste is, bijvoorbeeld. Stuur haar een bericht met een compliment over haar werk en vraag meteen of ze geen zin heeft om eens bij te babbelen.

Smeed een band met je collega’s en klanten
Smeed een band met je collega’s en klanten

Zodra je volwassen bent, heb je het al snel druk-druk-druk met je job. Al houdt niets je tegen om business met pleasure te mixen en van je collega’s je vrienden te maken. Samen stoom aflaten na een lange werkweek in het café om de hoek is de ideale manier om elkaar wat beter te leren kennen in een minder formele setting.

Ben je zelfstandige of werk je vaak van thuis? Opteer dan voor een leuke co-workingplek of de plaatselijke koffiebar om te werken en gelijkgestemden te ontmoeten.

Lees ook: