Home Lifestyle Body Dankzij deze methode val je binnen één minuut in slaap

Dankzij deze methode val je binnen één minuut in slaap

Slaap

Hoe moe je ook bent, soms wil het maar niet lukken om in slaap te vallen. Ontzettend vervelend, maar gelukkig komt een Amerikaanse arts met dé methode die jou gaat helpen.

Schaapjes tellen, kalmerende thee of slaapmaskers: waarschijnlijk heb je al een heleboel middeltjes geprobeerd als het maar niet lukt om in slaap te geraken. Heb je er regelmatig last van? Dan is het verstandig om eens te achterhalen of er iets is wat je stress of angst bezorgt. Kan je die dingen verminderen of schrappen, dan zal je hoogstwaarschijnlijk direct merken dat je slaappatroon daar baat bij heeft.

4-7-8

Om binnen een minuut in slaap te vallen, kwam Andrew Weill met een speciale ademhalingsmethode, ook wel de ‘4-7-8’-ademhalingstruc genoemd. Volgens de methode van de Amerikaanse arts zou je moeten beginnen met een inademing door je neus van vier seconden. Daarna moet je je adem zeven seconden inhouden en vervolgens via je mond uitademen gedurende acht seconden. Herhaal je dat een aantal keer, dan zouden je hersenen een seintje krijgen waardoor je hartslag vertraagt en je sneller in slaap valt. Zzz…

Tekst: Carolien Tsao. Bron: Byrdie.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.