Home Lifestyle Mensen met arachnofobie, opgelet: de huisspin is terug!

Mensen met arachnofobie, opgelet: de huisspin is terug!

Begint het al te kriebelen?

Zie je de laatste tijd steeds vaker een spin in het kleinste hoekje van je kamer kruipen? Dat is blijkbaar normaal, want het tweede spinnenseizoen is geopend. Jakkes!

Slecht nieuws voor iedereen die rondloopt met een panische spinnenangst, want de huisspin is helemaal terug van weggeweest. Maar volgens Natuurpunt is dat normaal voor de tijd van het jaar. ‘Nu het weer beter weer wordt, komen de huisspinnen naar boven om een web te maken’, vertelt Koen Van Keer, spinnenexpert bij Natuurpunt aan VTM Nieuws.

Grijze huisspin

In de herfst kwamen de huisspinnen ook al eens tevoorschijn, maar dat was om te paren. In die periode kruipen de mannetjes uit hun veilige schuilplaats en gaan ze op zoek naar een partner. In maart worden de achtpotige beestjes opnieuw actief omdat ze dan uit hun winterrust komen.

Het zijn dan vooral de grijze huisspinnen – zij leven langer dan een jaar – die een web willen maken. Dus, liefste arachnofoben, jullie zijn gewaarschuwd.

Hoe bestrijden?

Ben jij die kleine diertjes liever kwijt dan rijk? Dood ze dan vooral niet, maar zet ze voorzichtig buiten. Hier zijn enkele tips.

  • Koop een spinnenvanger
  • Zet ze buiten met een glas en papier
  • Maak een kop pepermuntthee. Deze geur is namelijk pure horror voor spinnen
  • Overwin je angst

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.