Home Lifestyle MEI PLASTICVRIJ: deze apps helpen je om plasticvrij te leven

MEI PLASTICVRIJ: deze apps helpen je om plasticvrij te leven

Blijf met deze apps ook na 'Mei Plasticvrij' je steentje bijdragen!

We zijn een krak in het posten van de mooiste Instagramfoto’s en kunnen uren scrollen door onze Facebook Feed, maar wat we niet kunnen, is plasticvrij leven. Toch bestaan er al een aantal apps die je daar een handje bij kunnen helpen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

Too Good To Go

De makers van de app willen niet alleen komaf maken met voedselverspilling, maar ook met het huidig plasticprobleem. Met de app kan je in een paar klikken maaltijden bestellen die restaurants niet meer verkocht krijgen. Het is dan de bedoeling om met je eigen potjes (en liefst te voet of met de fiets) je lekkere maaltijd af te halen. De app is goed voor de portemonnee, ideaal voor kotstudenten én helpt Moeder Aarde. Downloaden is de boodschap!

Download Too Good To Go hier voor iOS en hier voor Android.

Beat the Microbead

Dat cosmeticaproducten plastic bevatten is allang geen geheim meer. De microplastics in onze favoriete scrub en tandpasta zijn schadelijk voor het milieu, maar wat kunnen wij daar aan doen? De makers van de app zochten een antwoord op die vraag en kwamen op het geniale idee om een tool te maken waarmee je eenvoudig kan checken of een product plasticdeeltjes bevat. Zo kan je vanaf nu bewust je beautycase met plasticvrije make-up aanvullen.

Download Beat the Microbead hier voor iOS en hier voor Android.

My Little Plastic Footprint

Via deze app leer je op een leuke manier hoe je jouw eigen plasticgebruik kan beperken. Met een interactieve quiz en rekenmachine om je plastic voetafdruk te bepalen laat de app je zien hoe je bewuster kan omgaan met plastic. De tool legt je zelfs uit hoe je ook vrienden en familie kan aansporen om plastic uit hun leven te bannen. Op de app kan je je ook laten inspireren door celebrity’s die samen met jou strijden voor een plasticvrije wereld. Checken die handel!

Download My Little Plastic Footprint hier voor iOS en hier voor Android.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.