Home Lifestyle Film Video’s van ‘Love and Monsters’ tonen hoe de monsterscènes werden gefilmd

Video’s van ‘Love and Monsters’ tonen hoe de monsterscènes werden gefilmd

Het is duidelijk dat special effects en muziek de film helemaal afmaken!

love and monsters scènes
© Jasin Boland via Netflix

Krijg je maar niet genoeg van de nieuwe Netflix Original ‘Love and Monsters’? In twee video’s die Netflix deelde op YouTube krijgen we een blik achter de schermen tijdens de opnames van enkele van de coolste scènes.

De nieuwe film ‘Love and Monsters‘ staat sinds de release bovenaan in de top 10 van Netflix, en wij begrijpen helemaal waarom! ‘The Maze Runner’- en ‘Teen Wolf’-acteur Dylan O’Brien laat zich niet alleen weer van z’n charmantste en grappigste kant zien in zijn rol van Joel, maar de film is ook gewoon leuk om je gedachten te verzetten. Daarnaast zijn de actiescènes heel cool om te zien. Op het eerste gezicht lijkt het soms wat eng, maar tenzij je een entomofobie hebt, is het echt geen scary film. Het is een avonturenfilm en komedie voor jongeren en volwassenen vanaf dertien jaar.

In ‘Love and Monsters‘ raakt Joel op de dag van de monsterapocalyps alles kwijt, waaronder ook zijn ouders. Samen met een handvol anderen overleeft hij het en trekt hij ondergronds. De enige hoop die hij nog heeft, is het vinden van zijn vriendin Aimee. Wanneer hij erin slaagt radiocontact met haar te maken, besluit hij de nieuwe gevaarlijke wereld vol monsters in te trekken en haar kolonie te gaan zoeken.

Achter de schermen

Nu heeft Netflix Film Club een achter de schermen-video gedeeld waarin we zien hoe enkele van de coolste scènes tot stand komen op een set. Daaruit blijkt nog maar eens dat Dylan een echte professional is. De special effects en muziek worden pas achteraf toegevoegd, dus moet de cast soms hun eigen fantasie gebruiken om zich de monsters te visualiseren.

In de video zien we onder andere hoe de monsterscène met de gigantische pad en duizendpoot tot stand is gekomen. We zien ook hoe de robot door iemand ‘bediend’ wordt en hoe in de eerste monsterscène iemand in een slijmerig monsterpak zit. Na het achter de schermen-beeld, krijg je meteen ook telkens de afgewerkte scène te zien. Heel cool! Zo wordt nog maar eens duidelijk dat special effects en muziek een film helemaal afmaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Monsterkrab

In nog een andere video van Netflix Film Club krijgen we ook uitgebreid te zien hoe de scènes met de monsterkrab op het einde tot stand zijn gekomen en hoe een bepaalde scène met hond Boy, die door twee honden Hero en Dodge gespeeld wordt, slechts twee takes nodig had. Dylan O’Brien en VFX-supervisor Matt Sloan leggen het stap voor stap uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als we nu ook nog een bloopervideo te zien zouden krijgen, zijn we helemaal tevreden. En misschien in de toekomst ook nog een vervolg op de film? Thanks, Netflix!

Lees ook: