Home Lifestyle DOEN: ga eens lopen op een militaire landingsbaan

DOEN: ga eens lopen op een militaire landingsbaan

De Runway Run 19 is minstens even hip als het Berlijnse Tempelhof.

© S&B Vonlanthen via Unsplash

Heb je altijd al eens op een unieke locatie willen lopen? Wat als wij je vertelden dat je op de luchtmachtbasis van Bevekom kan gaan lopen? Op woensdag 10 april kan je er tussen de militaire helikopters en vliegtuigen terecht voor je wekelijkse loopje.

De Beauvechain Air Base in Bevekom is slechts één dag per jaar toegankelijk voor het grote publiek, en dat op haar opendeurdag: de Belgian Air Base Day – of kortweg: BAB Day. Liefhebbers en nieuwsgierigen kunnen op die dag de indrukwekkende militaire vliegtuigen en helikopters bezichtigen.

Runway Run 2019

Speciaal voor de opendeurdag van dit jaar heeft de luchtmachtbasis een nieuw concept de wereld in geroepen. Op woensdagavond 10 april, na de opendeurdag zelf, kunnen lopers namelijk voor een kleine € 10 deelnemen aan de Runway Run 19. Die loop vindt plaats op de startbaan van de militaire basis zelf. Deelnemers kunnen kiezen tussen twee parcours: eentje van vijf kilometer en eentje van negen kilometer. De looproutes zullen volledig op de landingsbaan gesitueerd zijn.

Deelnemers krijgen een unieke kans om tussen alle legervliegtuigen en -helikopters te lopen. De run gaat van start rond 18u45 en ook supporters zijn meer dan welkom. Geef als loper gewoon even hun naam mee bij je inschrijving. Inschrijven kan hier nog tot en met 4 april.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.