Home Lifestyle LDVD? Deze 7 tips helpen je om valentijn toch zonder traantjes te...

LDVD? Deze 7 tips helpen je om valentijn toch zonder traantjes te overleven

2. Blaas de relatie die je met jezelf hebt nieuw leven in.

© getty

Wat de meest romantische dag van het jaar zou moeten zijn, wordt voor jou de meest misselijkmakende dag – tot nu toe – van 2021. Jep, je bent gedumpt en moet valentijn nu voor het eerst sinds lang alleen zien te overleven. In plaats van jezelf een hele dag op te sluiten en naar cheesy nummers van Ed Sheeran en Bryan Adams te luisteren, kan je deze zeven tips opvolgen om er toch een topdag van te maken!

Valentijnsdag staat jammer genoeg niet voor iedereen gelijk aan een romantische tête-à-tête, een gigantische bos bloemen en rozenblaadjes op het bed. Voor wie eerder dit jaar gedumpt werd, kan het een deprimerende dag worden die zo snel mogelijk van de scheurkalender gerukt mag worden. Toch is het geen oplossing om een hele dag te piekeren over het feit dat je weer single en misschien zelfs een beetje eenzaam bent op 14 februari. Daarom zochten wij naar zeven doeltreffende tips die je in een wip en een gauw door Valentijnsdag sleuren.

1. Geef jezelf een héél kort momentje om je gevoelens te erkennen

En doe dat vóór Valentijnsdag nadert. Geef jezelf de kans om echt aan te voelen hoe het is om plots weer alleen te zijn en vecht niet langer tegen je emoties, maar laat ze de vrije loop. Het is oké om je slecht te voelen, zeker na een lange relatie. Huil, schreeuw of pieker een paar dagen en zie valentijn als een gloednieuwe start.

2. Blaas de relatie die je met jezelf hebt nieuw leven in

Valentijnsdag is het uitgelezen moment om je te concentreren op de allerbelangrijkste relatie in je leven: die met jezelf. Breng een hele dag door met jezelf. Ga shoppen, duik in een warm bad of kruip gewoon lekker voor de televisie. Voel je je nog een beetje te eenzaam om valentijn alleen door te brengen? Probeer dan om samen met vrienden af te spreken op Zoom. Verdrietig? Concentreer je dan op iets waar je dankbaar voor bent. Het is hét moment om je zelfliefde te verruimen. Extra tip: neem op Galentine’s Day deel aan onze Flair Self-Love Soirée om jezelf nog meer in de watten te leggen!

3. Ga op date met een goede vriend(in)

Ja, het is misschien cliché, maar het helpt echt! Stonden de afspraakjes met je vriendinnen de afgelopen maanden op een laag pitje? Dan is het nú het moment om daar verandering in te brengen en de band met hen opnieuw te versterken. Ga samen wandelen om jullie duurzame relatie te vieren en laat je vooral niet intimideren door de honderden ballonnen, rode kaarsen en speciale valentijnsmenu’s die op sociale media verschijnen.

4. Zend liefde en positieve gedachten naar vrienden en familie

Het is niet omdat je geen relatie meer hebt dat je geen liefde meer aan anderen kan geven. Probeer om extra vriendelijk te zijn tegen iedereen die je tegen het lijft loopt en stuur een liefdevol berichtje naar iemand die je mist of naar je mama, broer of favoriete tante. Ook zij kunnen die positieve energie misschien wel gebruiken. Laat hen weten hoeveel je van hen houdt en hoe dankbaar je voor hen bent.

5. Doe aan vrijwilligerswerk

Loop je het risico om toch nog al wenend met ‘The Notebook’ in de zetel te belanden? Probeer je gedachten dan op een toffe én nuttige manier te verzetten. Doe aan vrijwilligerswerk en probeer uit je comfortzone te treden. Leer er nieuwe mensen kennen en leg de nadruk voor een keer niet op je eigen liefdesverdriet, maar op anderen in nood. Wedden dat je je in 1, 2, 3 beter voelt?

6. Blijf in beweging

Move on, letterlijk en figuurlijk! Wanneer je je down voelt, is het belangrijk om in beweging te blijven, hoe moeilijk dat ook mag klinken. Ga een uurtje hardlopen met alleen maar motiverende muziek in je oren of leef je helemaal uit tijdens een intensieve online kickboksles. Het zal niet alleen een zuiverende werking hebben, maar kan ook helpen om endorfines vrij te maken die een goed humeur stimuleren.

7. Herhaal positieve complimentjes

Het herhalen van een positieve bevestiging, zelfs als je er in eerste instantie niet echt in gelooft, kan je helpen om van gedachten te veranderen. Denk: ‘Ik beslis mijn eigenwaarde. Mijn waarde hangt niet af van iemand anders of van mijn relatiestatus. Ik weet ook dat ik op mijn best ben als ik ervoor kies om positief en hoopvol te zijn over alles wat mijn toekomst in petto heeft.’ Het is op elk moment van het jaar moeilijk om met liefdesverdriet om te gaan, maar het kan tijdens Valentijnsdag toch nog net dat tikkeltje uitdagender zijn. Partner of niet: er is ontzettend veel liefde om je heen, vergeet dat niet.

Lees ook: