Home Lifestyle ZALIG: ‘s werelds langste kustpad zal later dit jaar openen in Engeland

ZALIG: ‘s werelds langste kustpad zal later dit jaar openen in Engeland

© Who Is Benjamin & Jake Melara via Unsplash

Voor fervente wandelaars, backpackers, zwemmers en iedereen die houdt van een beetje avontuur hebben we goed nieuws. Binnenkort kan je in Engeland op ‘s werelds langste kustpad wandelen. Het England Coast Path National Trail zal de volledige Engelse kustlijn toegankelijk maken en wordt zo de langste wandelroute ter wereld. Eentje voor op de bucketlist, dus!

Met een lengte van maar liefst 4500 kilometer (!) leidt het kustpad je via een netwerk van verschillende openbare trails langs de volledige Engelse kust. ‘s Werelds langste kustpad én wandelroute is een initiatief van Natural England en verschillende lokale wandelclubs. Zij legden het idee in 2010 op tafel en hoopten zo om Engeland nóg aantrekkelijker te maken voor backpackers, avontuurlijke toeristen én de plaatselijke bevolking.

Jaar van de Engelse kust

Het kustpad verbindt de nieuwe paden met bestaande paden, verbetert de oudere wandelwegen én maakt ze een pak veiliger. Voor de realisatie van het Coastal Path National Trail werd er rekening gehouden met de getijden, gladde rotsen en gevaarlijke kliffen die op het pad liggen. Het resultaat is een avontuurlijke, maar veilige route waarop wandelaars volop van de Engelse kust en al haar verborgen schoonheden kunnen genieten.

View this post on Instagram

Jurassic Coast, Dorset

A post shared by Charlene | ? ?? Surrey (@charlened88) on

En daar stopt het niet. Vorig jaar werden er in totaal zo’n 60 miljoen (!) wandelingen gemaakt aan de Engelse kust. Men verwacht dat dat aantal met de opening van het nieuwe kustpad alleen nog maar zal toenemen. Daarom wordt 2021 in Engeland omgedoopt tot het ‘Jaar van de Engelse kust‘. Er worden dan verschillende duurzame evenementen waaronder kleine festivals, beach clean-ups en wandelingen georganiseerd.

Engeland is door Lonely Planet dit jaar dan ook niet voor niets uitgeroepen tot een van de beste landen om te bezoeken in 2020. Van de surfklare stranden in het zuidwesten over de ‘creatieve kust’ in het zuidoosten (thuisbasis van kunstgalerijen en -musea van wereldklasse) tot de Victoriaanse badplaatsen aan de kust van Yorkshire: het pad leidt naar allerlei prachtige attracties die heel binnenkort nóg makkelijker te verkennen zijn. Allen daarheen!

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.