Home Lifestyle Body Kruidvat haalt tabak voorgoed uit de winkelrekken

Kruidvat haalt tabak voorgoed uit de winkelrekken

Tegen 2019 zouden alle filialen tabaksvrij moeten zijn.

Kruidvat
© Photo News

Binnenkort kan je geen pakjes sigaretten meer kopen in Kruidvat, want de winkelketen haalt alle tabaksproducten uit de rekken. Dat vertelt CEO Gerard van Breen aan het Algemeen Dagblad. De Stichting tegen Kanker is alvast in de wolken met deze beslissing.

Winkelketen Kruidvat stopt binnenkort – vrijwillig – met de verkoop van tabaksproducten. ‘We willen ons meer profileren als een health-winkel’, vertelt CEO Gerard van Breen aan het Nederlandse Algemeen Dagblad. ‘We willen onze klanten zo goed mogelijk helpen met hun gezondheid, en dan passen sigaretten niet meer in ons concept.’

Stap voor stap

In Nederland komt er in 2020 een algemeen uitstalverbod voor rookwaren in supermarkten. Dat heeft de Nederlandse overheid onlangs beslist. In België is er nog geen sprake van deze maatregel, maar Kruidvat gaat met deze nieuwe beslissing dus nog een stapje verder en haalt de tabak uit de Nederlandse én Belgische winkelrekken.

De rookwaren verdwijnen niet van vandaag op morgen uit de winkels, maar tegen 2019 zouden alle filialen tabaksvrij moeten zijn.

Stichting tegen Kanker

Bij Stichting tegen Kanker zien ze deze beslissing maar al te graag komen. ‘Wij zijn blij dat de privésector zich begint te distantiëren van de tabaksindustrie’, vertelt Suzanne Gabriëls, experte tabakspreventie van de Stichting tegen Kanker aan Het Laatste Nieuws.

De Stichting tegen Kanker hoopt dat er nog vele andere winkels zullen volgen, maar Gabriëls bekijkt het voorlopig nog realistisch. ‘Het stoppen met de verkoop van tabaksproducten in de 250 Belgische winkels van Kruidvat is waarschijnlijk maar een druppel op een hete plaat, maar het is wel een belangrijk keerpunt.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.