Home Lifestyle Film 11 kijktips die binnenblijven deze week zo veel leuker maken

11 kijktips die binnenblijven deze week zo veel leuker maken

Er worden deze week heel wat nieuwe programma's en seizoenen op ons losgelaten. Perfect timing!

© VRT/DPG Media/VRT

Er wachten ons de komende tijd heel wat dates met de tv. Gelukkig is daar deze week veel te zien. Onze tv-redactrice lijst de leukste kijktips op, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Ooit vrij

Het eerste seizoen van ‘Ooit vrij’ lokte vorig jaar gemiddeld 651.000 kijkers per aflevering naar VIER, dus werd er een vervolg gemaakt. Het tweede seizoen volgt zowel gedetineerden als geïnterneerden binnen en buiten de muren van de centrale gevangenis van Leuven en de gevangenissen in Oudenaarde, Ruiselede, Brugge en Wortel. Een van de gedetineerden in dit seizoen is allesbehalve een onbekende: Hilde Van Acker was samen met haar criminele lover Jean-Claude LaCote jarenlang op de vlucht voor het Belgische gerecht. Ze stonden zelfs op de Europol-lijst van meestgezochte criminelen, voor de politie van Ivoorkust hen begin dit jaar arresteerde en overleverde aan ons land . De twee werden veroordeeld tot levenslang voor de moord op een Britse zakenman.

Vanavond om 20u35 op VIER.

© VIER

Het Huis

Ons eigen huis zien we dezer dagen veel te veel, maar van dat van Eric Goens krijgen we maar niet genoeg. Jacques Vermeire mag de spits afbijten in het zesde seizoen van ‘Het Huis’. Achter de gekke bekken zit een man die heel wat tegenslagen moest verwerken. Goens gaat de minder vrolijke onderwerpen ook deze keer niet uit de weg. ‘Deze aflevering van “Het huis”, dat wordt weer een topprogramma’, zegt Vermeire in de aflevering. Ik geloof het graag.

Dinsdag om 20u40 op Eén.

© VRT

Ze Zeggen Dat

Dina Tersago en Andy Peelman: het lijkt een gekke combinatie, maar het zou zomaar geweldig goed kunnen werken. In interviews vertellen de twee enthousiast over de vriendschap die ze opbouwden tijdens de opnames van ‘Ze Zeggen Dat’, een programma waarin het duo populaire beweringen onderzoekt. In de eerste aflevering zoekt arme Dina uit of we nu echt zoveel spinnen eten ‘s nachts. Ik vermoed dat ze zich even heeft afgevraagd waarom ze ‘t niet gewoon bij boerenkoppelaarster kon houden.

Dinsdag om 20u40 op VTM.

© DPG Media

Latem Leven

Denk ‘The Sky is the Limit’, maar dan gecentreerd in en rond één gemeente: dat is ‘Latem Leven’. Sint-Martens-Latem is een van de rijkste gemeentes van ons land, dus het mag niet verbazen dat er enkele gekendere figuren te vinden zijn. In de eerste aflevering van de realityreeks worden onder meer Valerie De Booser, auteur Oscar van den Boogaard en Virginie Morobé van het schoenenmerk Morobé gevolgd. Twitter zal ongetwijfeld smullen van dit programma.

Dinsdag om 21u50 op VTM 2.

© DPG Media

Behind The Mask – Specials

Het is de finaleweek in ‘The Masked Singer’! Eindelijk komen we te weten wie die verdomde Wolf is. Want we weten allemaal dat de andere twee figuren Sandra Kim en Gio Kemper zijn, n’est-ce pas? Voor het zover is krijgen we woensdag een blik achter de schermen van de hyperpopulaire show in ‘Behind The Mask – Specials’.

Woensdag om 20u40 op VTM.

© DPG Media

Geubels en de Hollanders

Jaren geleden maakte Philippe Geubels het programma ‘Geubels en de Belgen’ voor VIER. Het is tot op de dag van vandaag zowat het meest herhaalde programma op de zender. Helaas voor VIER scoorde Geubels een exclusiviteitscontract bij de openbare omroep en maakt hij het ‘vervolg’ dus voor Eén. In deze show lacht de komiek met de gewoontes van onze noorderburen.

Donderdag om 20u45 op Eén.

© VRT

Free Love Paradise

Neem het aan van iemand die de eerste twee afleveringen al bekeek: ‘Free Love Paradise’ is het soort programma waarvoor je een Zoom-meeting met je vriendinnen wil inplannen, bij voorkeur met een flesje wijn erbij. In deze ‘Temptation Island’ met een twist onderzoeken zes koppels of een open relatie iets voor hen is. Ik voorspel dat het antwoord voor de meesten onder hen ‘hell to the no’ luidt. Vergeet zeker niet Twitter te checken trouwens, daar is tijdens programma’s zoals dit altijd veel plezier te beleven.

Donderdag om 20u45 op VTM 2.

© DPG Media

Onward

Eén van de heel weinige films die ik dit jaar reviewde, is deze Pixar-film. Ondanks het feit dat ‘Onward’ ergerlijk traag op gang komt – geef het een dikke twintig minuten – pinkte ik tegen het einde toch een traantje weg. De film over twee elfenbroers die hun overleden vader met magie terug tot leven willen weken om 24 uur met hem door te brengen, is vanaf deze week beschikbaar op Disney+.

Vanaf vrijdag op Disney+.

© Disney

The Masked Singer

Corona-frustratie vervalt in het niets in vergelijking met de frustratie die de ‘The Masked Singer’-kijker de voorbije weken voelde over de identiteit van Wolf. De ene week klinkt de gemaskerde man als James Cooke, om ons de week erna weer aan het twijfelen te brengen. Is het dan misschien Kevin Janssens? Of toch Mathieu Terryn? Of zit Jens juist met Wout Bru? Vrijdag weten we het. Wie de show wint, is totaal bijzaak.

Vrijdag om 20u40 op VTM.

© DPG Media

Image

Adil en Bilall lieten begin dit jaar de kassa’s wereldwijd rinkelen met de Hollywoodfilm ‘Bad Boys For Life’. Het is bijna niet te geloven dat ze amper zes jaar geleden hun eerste langspeelfilm maakten. Je kan ‘m vrijdag bekijken op VIER.

Vrijdag om 23u50 op VIER.

© KFD

Undercover

Hoe spannend is het tweede seizoen van ‘Undercover’? Zondag is het helaas al tijd voor de finale. De broers Berger weten nu allebei dat Steve/Peter/Bob een undercoveragent is en dat is niet alleen slecht nieuws voor hem, maar ook voor Nathalie. En euh, voor wie graaft Vinnie zo’n diepe put in het voorfilmpje? De titel van de laatste aflevering, ‘Oorlog, is alleszins niet mis te verstaan. Dit wordt heavy. Love it!

Zondag om 20u40 op Eén.

© VRT

Lees ook: