Home Lifestyle NOSTALGIE: magazine Joepie komt eenmalig terug voor Rode Neuzen Dag

NOSTALGIE: magazine Joepie komt eenmalig terug voor Rode Neuzen Dag

Inclusief Seks & Body-rubriek en enkele posters!

rode neuzen
© DPG Media

Tijd voor een portie nostalgie op deze maandagmiddag. Het tienermagazine Joepie komt namelijk terug, en dit speciaal voor Rode Neuzen Dag. Markeer alvast dinsdag 16 oktober in je agenda, want dan ligt de eenmalige editie van het magazine in de winkelrekken.

Tijdens onze tienerjaren hebben we er honderden exemplaren van Joepie verslonden en onze kamers hingen vol met posters uit het magazine. Het tienerblad verscheen voor een laatste keer als maandblad in 2015, maar wordt volgende maand nog een keer uitgegeven. Het Laatste Nieuws brengt het magazine eenmalig uit voor Rode Neuzen Dag.

Joepie x Rode Neuzen Dag

‘Joepie was toonaangevend en taboedoorbrekend. Eindelijk konden jongeren ergens terecht met vragen over zichzelf, over hun lichaam en hun zelfbeeld. Zeker in het tijdperk voor het internet stelden veel jongeren de vragen die ze niet aan hun ouders durfden stellen, aan Joepie. Daarom past het ook zo goed bij Rode Neuzen Dag’, aldus Birte Govarts, de laatste hoofdredactrice van het blad, in een interview met Het Laatste Nieuws.

Wat mag je verwachten van laatste editie? Eerst en vooral komen er enkele serieuzere thema’s aan bod, zoals zelfbeeld, pesten en relaties. Zowel mentale als fysieke problemen kwamen in Joepie aan bod en dat zal nu niet anders zijn. Zo zal het magazine een aantal getuigenissen over mentale en fysieke weerbaarheid bevatten om zo aan te sluiten bij het thema van Rode Neuzen Dag. ‘We willen inspireren en laten zien aan jongeren van nu hoe ze hun problemen kunnen overwinnen. Zo zijn we voor deze Joepie een getuige van vroeger terug gaan opzoeken. Zij getuigt nu opnieuw’, zo vertelt Birte Govarts verder in HLN.

Verder komen ook andere populaire rubrieken uit het magazine weer aan bod. Zo is er plaats voor mode en beauty, de befaamde Seks & Body-rubriek én natuurlijk ook voor de populaire posters. Wie er precies op de posters zal staan, is voorlopig nog niet geweten. Wel vertelde de voormalige hoofdredactrice van het magazine dat er twee Vlaamse hotties op de cover zullen staan. Kans is dus groot dat we deze – net zoals vroeger – weer boven ons bed zullen hangen.

Joepie verschijnt opnieuw in de week van 14 oktober.


Meer nieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.