Home Lifestyle Boeken J.K. Rowling brengt met ‘The Ickabog’ een nieuw kinderboek uit

J.K. Rowling brengt met ‘The Ickabog’ een nieuw kinderboek uit

Officieel komt het boek pas uit in november, maar wie wil, kan het nu al gratis lezen online.

j.k. rowling
© Getty

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. J.K. Rowling brengt met ‘The Ickabog’ een nieuw kinderboek uit. Dat maakte ze gisteren zelf bekend op sociale media en wij kunnen alvast niet wachten om het te pakken te krijgen. Leeftijd is maar een getal, toch?

Gisteren maakte J.K. Rowling bekend dat ze in november een nieuw kinderboek uitbrengt. ‘The Ickabog’ is een sprookje dat vertelt over de waarheid en machtsmisbruik. Als we de auteur mogen geloven ligt het verhaal al jaren bij haar op zolder, maar heeft ze er nu pas voor gekozen om het officieel uit te brengen.

‘The Ickabog’ speelt zich af in een fantasiewereld die verder niets te maken heeft met andere werken van J.K. Rowling. In totaal bestaat uit verhaal uit 34 hoofdstukken en het zal niet alleen gepubliceerd worden als boek, maar ook als e-boek en als audioboek. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar groepen die getroffen zijn door het coronavirus.

Gratis online beschikbaar

Voor wie niet kan wachten tot november hebben we trouwens nog meer goed nieuws, want voor het officieel uitgebracht wordt, zal het online gepubliceerd worden waar iedereen het kan lezen. J.K. Rowling vraagt meteen ook aan kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten en illustraties in te sturen. De beste tekeningen zullen effectief opgenomen worden in het definitieve boek. Wat een eer!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wie J.K. Rowling goed volgt, kan al eens van het boek gehoord hebben. In 2009 vertelde ze namelijk al dat ze bezig was aan een soort van sprookje voor iets jongere kinderen. Normaal gezien was ze van plan om het vrij te geven na het laatste ‘Harry Potter’-boek, maar op de valreep koos ze ervoor om eventjes geen kinderboeken meer te schrijven. In de plaats schreef ze enkele boeken voor volwassenen onder haar pseudoniem Robert Galbraith.

Toch is J.K. Rowling ‘The Ickabog’ nooit helemaal vergeten. Een paar weken geleden kreeg ze het idee om het boek gratis online te publiceren voor alle kinderen die momenteel in lockdown zitten. Iets waar haar eigen kinderen ontzettend enthousiast over waren. Zij kregen het verhaal al die jaren geleden namelijk als eerste te horen. Het verhaal is dus geschikt als voorleesboek voor redelijke jonge kinderen, maar volgens de auteur kunnen kinderen van zeven tot negen jaar het boek zelfstandig lezen.

Lees ook: