Home Lifestyle Body Internationale linkshandigendag: 5 dingen waar lefties beter in zijn

Internationale linkshandigendag: 5 dingen waar lefties beter in zijn

3. Onze maatschappij is vooral gericht op rechtshandigen, waardoor linkshandigen noodgedwongen veel creatiever zijn.

© mariana vusiatyts & sarah cervantes via unsplash

‘Je hebt twee linkerhanden!’ krijg je wel eens naar je hoofd geslingerd als je weer iets lomp deed. Nochtans zijn linkshandige mannen en vrouwen net een pak beter in heel wat zaken! We zetten er vandaag speciaal voor de internationale linkshandigendag een aantal op een rij.

Lefties weten het als geen ander, het is niet altijd handig om links te zijn in een wereld die gemaakt lijkt te zijn voor rechtshandigen. Toch heeft het ook z’n voordelen.

1. Linkshandigen zijn beter in contactsporten

Wie links is, kan beter boksen en schermen. Ook bij tennis of volleybal hebben zij een voordeel. Lefties hebben namelijk een dominante rechterhersenhelft en dat deel van de hersenen verwerkt net de ruimtelijke info, wat een gigantisch voordeel biedt bij contactsporten. Don’t mess with lefties zou ik dus zeggen! Je kan je tegenstander ook beter verrassen, want die zal een ‘rechtse’ move verwachten.

2. Wie links is, is een betere muziekleraar

Als je een instrument bespeelt met je linkerhand, zien je leerlingen jou als hun eigen spiegelbeeld. Dat maakt het blijkbaar veel makkelijker om iets onder de knie te krijgen. Rock on!

3. Lefties zijn veel creatiever

Maar 1 op 10 mensen is een leftie, waardoor onze maatschappij vooral gericht is op rechtshandigen. Denk maar aan simpele dingen zoals een schaar of een blikopener. Dat verplicht linkshandigen al van jongs af aan om oplossingen te zoeken om hier mee om te gaan. Ze zijn daardoor creatiever omdat ze het gewend zijn zich snel aan te passen.

4. Linkshandigen zijn beter bestand tegen beroertes

Als je links bent, zijn er meer functies verspreid over je beide hersenhelften. Door een beroerte raakt een deel van de hersenen beschadigd. Wanneer je functies niet grotendeels gecentraliseerd zijn op één plaats, heeft zo’n aanval dus minder gevolgen voor je doen.

5. Lefties zijn beter in bed

En last, but (zeker) not least. Linkshandigen hebben een beter ritmegevoel en dat komt handig van pas in de slaapkamer. Puntje 3 zal hier ook wel voor iets tussen zitten, want wij zijn sowieso voorstander van wat creativiteit tussen de lakens.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.