Home Lifestyle Body Internationale linkshandigendag: vijf zaken waar lefties beter in zijn

Internationale linkshandigendag: vijf zaken waar lefties beter in zijn

Hoe linker, hoe flinker!

‘Je hebt twee linkerhanden!’ krijg je wel eens naar je hoofd geslingerd als je weer iets lomp deed. Nochtans zijn linkshandige mensen net een pak beter in heel wat zaken! We zetten er speciaal voor de internationale linkshandigendag een aantal op een rij.

Lefties weten het als geen ander, het is niet altijd handig om links te zijn in een wereld die gemaakt lijkt te zijn voor rechtshandigen. Toch heeft het ook z’n voordelen.

1. Linkshandigen zijn beter in contactsporten
Wie links is, kan beter boksen en schermen. Ook bij tennis of volleybal hebben zij een voordeel. Lefties hebben namelijk een dominante rechterhersenhelft en dat deel van de hersenen verwerkt net de ruimtelijke info, wat een gigantisch voordeel biedt bij contactsporten. Don’t mess with lefties zou ik dus zeggen! Je kan je tegenstander ook beter verrassen, want die zal een ‘rechtse’ move verwachten.

2. Wie links is, is een betere muziekleraar
Als je een instrument bespeelt met je linkerhand, zien je leerlingen jou als hun eigen spiegelbeeld. Dat maakt het blijkbaar veel makkelijker om iets onder de knie te krijgen. Rock on!

3. Lefties zijn veel creatiever
Maar 1 op 10 mensen is een leftie, waardoor onze maatschappij vooral gericht is op rechtshandigen. Denk maar aan simpele dingen zoals een schaar of een blikopener. Dat verplicht linkshandigen om al van jongs af aan oplossingen te zoeken om hier mee om te gaan. Ze zijn daardoor creatiever omdat ze het gewend zijn zich snel aan te passen.

4. Linkshandigen zijn beter bestand tegen beroertes
Als je links bent, dan zijn er meer functies verspreid over je beide hersenhelften. Door een beroerte raakt een deel van de hersenen beschadigd. Wanneer je functies meer verspreid zijn, heeft dit minder gevolgen voor je doen.

5. Lefties zijn beter in bed
Linkshandigen hebben een beter ritmegevoel. Puntje 3 zal hier ook wel voor iets tussen zitten, want wij zijn sowieso voorstander van wat creativiteit tussen de lakens.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.