Home Deco 6 interieurtrends waar we in 2019 afscheid van nemen

6 interieurtrends waar we in 2019 afscheid van nemen

Bye bye, cactussen en koper.

Interieurtrends 2019
© Unsplash

Oké, je huis zou een weerspiegeling moeten zijn van wie je bent, maar het kan nooit kwaad om te weten welke items toch niet meer zo origineel zijn in het nieuwe jaar. Hier zijn 6 interieurtrends waar we in 2019 met plezier afscheid van nemen.

1 / 6
Cactussen
Levendige meubelen
Decoratieve ladders
Kunst in stof
Bye bye, koper
Vergeten vintage
Cactussen
Cactussen

Cactussen zijn de nieuwe orchideeën, waarmee we willen zeggen dat de kamerplant zo alomtegenwoordig is dat we hem bijna een cliché kunnen noemen. Misschien is het tijd om je favoriete cactus te vervangen door een van deze prachtige kamerplanten?

© Annie Spratt via Unsplash

Levendige meubelen
Levendige meubelen

Vroeger waren tafels of banken met natuurlijke silhouetten (denk maar aan die salontafeltjes in de vorm van een boom) het toppunt van hip. Maar ondertussen past de – misschien net iets te rustieke – look beter ergens anders dan in je interieur.

© Verena Yunita Yapi via Unsplash

Decoratieve ladders
Decoratieve ladders

Geliefd door fans van zowel de landelijke stijl als Scandinavisch design. Vroeger waren ze misschien origineel en bijzonder, vandaag zijn ze net iets te basic dankzij de populariteit op Pinterest- en Tubmlr-achtige plaatsen.

© Element5 Digital via Unsplash

Kunst in stof
Kunst in stof

En dan hebben we nog niet gehad het over macraméhangers, hippietapijten en andere fluffy wanddecoratie waarmee je muren misschien wel volhangen.

© DESIGNECOLOGIST via Unsplash

Bye bye, koper
Bye bye, koper

De kopertrend was enorm, maar koperen items schreeuwen volgend jaar meer dan ooit ‘hip in 2016’.

© Kara Eads via Unsplash

Vergeten vintage
Vergeten vintage

Begrijp ons niet verkeerd: een prachtig en kwalitatief vintagestuk kan je interieur echt wel maken, maar overdaad schaadt. In 2019 gaan we weg van de massaproductie op zoek naar unieke stukken als échte eyecatcher. En dat zonder daarbij 40 vintage items in je interieur te hebben staan die iedereen misschien wel al heeft.

© Ember Ivory via Unsplash

Lees ook: