Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: de 5 heetste zomerbars van Antwerpen om tijdens de Indian summer...

HOTSPOTS: de 5 heetste zomerbars van Antwerpen om tijdens de Indian summer nog uit te testen

Vooral nummer 5 is voor velen een onbekend pareltje.

© Getty

Nood aan een goede afterwork, of zoek je een plek om heel het weekend te chillen? Nu de Indian summer nog eventjes komt piepen, zijn deze zomerbars in Antwerpen the place to be!

1. Jardim

Aan de Scheldebocht ligt een boho-oase verscholen, waar je cocktails kan drinken met je voeten in het zand en tapas kan eten met zicht op de ondergaande zon. Jardim opent enkel bij mooi weer voor het grote publiek, maar je kan er ook je eigen evenement organiseren. Want wie wil er nu geen hip verjaardagsfeest met een waanzinnig uitzicht over de Schelde? Voor de afterworkers onder ons: er is elke avond een andere dj die de leukste beats verzorgt. Als je geen zin hebt om zelf te koken, kan je voor 15 euro mee barbecueën.

Waar? Scheldekaai 28 in Antwerpen

Meer info? Jardim-Antwerp.be

2. Bar Paniek

Wie van een iets alternatievere zomerbar houdt, moet zeker eens een kijkje nemen in Bar Paniek. Het kunstenaarscollectief Time Circus houdt opnieuw de loods aan het Kattendijkdok open deze zomer. Bij je glas wijn kan je er ook nog eens genieten van het werk van verschillende kunstenaars. Je kan er tot 23u genieten van een leuk babbeltje op het gezellige terras of in de industrieel ogende loods. Wie daarna nog zin heeft in een feestje, kan terecht in Het Bos op de Ankerrui, een artistieke bar/feestzaal.

Waar? Kattendijkdok – Oostkaai 21B in Antwerpen

Meer info? Facebook.com

3. Bar Noord

‘Vakantie in eigen stad’, dat is hoe Bar Noord zichzelf beschrijft. En gelijk hebben ze. Een waterparadijs voor de kindjes (of de iets oudere speelvogels), ligstoelen voor de relaxers en een uitgebreide drankkaart voor de dorstigen onder ons, en dat alles in de groene oase die Park Spoor Noord heet. De pizza’s zijn (van horen zeggen) echt de moeite waard, en op zondag kan je uitgebreid brunchen voor 25 euro. En als je lang genoeg blijft, barst er misschien wel een feestje los tot in de vroeger uurtjes…

Meer info? barnoord.be

Waar? Park Spoor Noord

4. Black Smoke-rooftopbar

Carnivoren, verenigt u, en reserveer een plekje bij Black Smoke! Dit BBQ-restaurant, gelegen naast Brouwerij De Koninck, maakt moeiteloos een perfecte Black Angus-steak of ribbetjes uit de Yankee Smoker voor je klaar, en in de zomer kan dat op de hippe rooftop bar! Wie niet zo’n honger heeft, kan ook gewoon een Bolleke bestellen. Op zaterdagen vanaf 21u kan je dat Bolleke er terug af dansen, want dan veroveren de dj’s van de Rooftop Sessions de zesde verdieping helemaal.

Waar? Boomgaardstraat 1 in Antwerpen

Meer info? Blacksmoke.be

5. Bar Chapel

Bar Chapel ligt in het hartje van Borgerhout en verwelkomt dit jaar voor het eerst zonnekloppers. De zomerbar ligt in de prachtige ingesloten tuin van een kapel en wil met een ‘sharing eettafel’ jong en oud samenbrengen. Je kan er in de Marokkaanse zetels ploffen, genieten van een lekkere (vegetarische) maaltijd of van een zomerse cocktail nippen. Eentje om te onthouden!

Waar? Kerkstraat 150 in Antwerpen

Meer info? Facebook.com

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.