Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: in Amsterdam kan je culinair ‘kamperen’ in een kapel

HOTSPOT: in Amsterdam kan je culinair ‘kamperen’ in een kapel

Overnachten kan je er niet, maar je krijgt er wel enkele lekkere gerechtjes geserveerd voor je eigen tent.

kamperen
© Tom King via Unsplash

Amsterdam is sowieso al een bruisende stad, maar deze zomer valt er nog meer te beleven. Denk maar aan de Chocolate Bar van Tony’s Chocolonely of een zomerbar in een oude gevangenis. En dat is nog lang niet alles, want de komende maanden kan je er ook culinair ‘kamperen’ in een kapel. Zo cool!

Ben jij nog op zoek naar leuke daguitstappen voor deze zomer? Dan mag Amsterdam alvast niet op je lijstje ontbreken. Zo opende de Chocolate Bar van Tony’s Chocolonely er onlangs zijn deuren en ze hebben er ook een zomerbar in een oude gevangenis. Redenen genoeg voor een bezoekje aan onze noorderburen zou je zo denken, maar wij doen er maar al te graag nog een schepje bovenop. Zo kan je in juli en augustus culinair ‘kamperen’ in de oudste kapel van de stad. Enter: Camping at Olof’s.

Camping at Olof’s

In de Sint Olofskapel in Amsterdam opent deze zomer Camping at Olof’s, een BBQ-restaurant van sterrenchef Chris Naylor. Opgelet, want het gaat wel om een pop-up. Je kan er dus enkel in juli en augustus terecht. Speciaal voor deze culinaire beleving werd de kapel omgetoverd tot een kampeerterrein waar je de lekkerste gerechtjes geserveerd krijgt en dit vlak voor je eigen tent.

Zeurt jouw lief de oren van je lijf om eens te kamperen, maar zie jij dat zo direct niet zitten? Dan is Camping at Olof’s misschien wel een geslaagd alternatief. Overnachten kan je er niet, maar je kan er wel met z’n tweetjes (of per vier) een hapje eten voor je tent. Je drankjes worden trouwens geleverd in een koelbox gevuld met ijs en je eet met houten wegwerpbestek. De gulden middenweg, toch? 😉

Voor vijftien euro per persoon krijg je een eigen plekje toegewezen in de kapel. Hier staat vervolgens een tent, een tafeltje en twee of vier (naar gelang het aantal personen) stoelen op je te wachten. Nadien is het wachten op de saladeschotel met mezzeachtige gerechtjes zoals een tabouleh, burrata en hummus. Nog honger? Dan kan je enkele lekkernijen van de BBQ-kaart bestellen. Geen zorgen als je vegetarisch of vegan eet, want je kan kiezen uit een aantal smakelijke bereidingen met groenten. Wanneer zijn we weg?!

Voor meer informatie en reservaties kan je terecht op de website van Camping at Olof’s.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.