Home Lifestyle OH NO: hond Boris uit Canvas-programma ‘Winteruur’ is gestorven

OH NO: hond Boris uit Canvas-programma ‘Winteruur’ is gestorven

'Het ga je goed daarboven in de hondenhemel #ripboris' 😢 🐶

Boris, de hond die altijd braaf op de bank lag tijdens het boekenprogramma ‘Winteruur’, is niet meer. Canvas deelde zelf het trieste nieuws over de rechterhand van presentator Wim Helsen.

‘Het ga je goed daarboven in de hondenhemel, Boris van #Winteruur❤😢 #ripboris‘, met die verdrietige caption breekt Canvas veel harten op Instagram.

Het ga je goed daarboven in de hondenhemel, Boris van #Winteruur ❤️😢 #ripboris

A post shared by Canvas (@canvas_tv) on

Boris was voor volwassenen wat Samson is voor kinderen, een echte hartendief. De trouwe viervoeter zat altijd rustig mee te genieten van de gesprekken tijdens het Canvas-programma ‘Winteruur’, waarin bekende gasten langskomen om op de bank van presentator Wim Helsen hun favoriete tekst voor te lezen.

Fieke aka Boris

Wat veel kijkers niet weten, is dat de echte naam van Boris eigenlijk Fieke was. Haar echte baasje, Tinne Geivers uit Merksplas, maakte zich al enige tijd zorgen om de hond. ‘Jammer genoeg worden honden als Fieke niet erg oud, dertien jaar ongeveer. Het zou fantastisch zijn, mocht ze volgend jaar nog leven. Ze heeft nu ook pijn aan haar heup, ik moet haar pijnstillers geven en vaak in die zetel zetten. Tijdens het eerste seizoen sprong ze er nog gewoon in’, klonk het begin dit jaar in de Gazet van Antwerpen.

Fieke worstelde al een tijdje met gezondheidsproblemen en is volgens productiehuis Panenka rustig ingeslapen. Ze werd twaalf jaar oud.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.