Home Lifestyle Potterheads, opgelet: je kan Halloween dit jaar vieren op Zweinstein

Potterheads, opgelet: je kan Halloween dit jaar vieren op Zweinstein

‘Hogwarts After Dark’ is - hands down - het beste halloweenfeestje ooit.

© warner bros

Halloween vieren op Zweinstein in het gezelschap van enkele dementors? Voor enkele Harry Potter-fans wordt deze ultieme fantasie eindelijk werkelijkheid, want Warner Bros. Studio organiseert dit jaar opnieuw ‘Hogwarts After Dark’, een magische ervaring inclusief een diner in de Grote Zaal.

Op 25, 26 en 27 oktober organiseert Warner Bros. Studio opnieuw ‘Hogwarts After Dark’, een uniek evenement dat je als Potterhead echt niet mag missen. Eerst staat er een receptie op de planning waarbij je van aangepaste hapjes kan smullen in de Grote Zaal. Verder zal alles er versierd zijn in het thema van Halloween. Denk: zwevende pompoenen, zwarte ketels en nog véél meer.

Pompoentaart eten met Aragog

Vervolgens kan je genieten van een heerlijk tweegangendiner aan de typische lange tafels waar Harry, Ron, Hermelien en co uren spendeerden. Op het menu staan op de herfst geïnspireerde gerechten zoals eend, lam en pompoentaart. Er is ook telkens een vegetarische optie. Tijdens het eten zullen er voortdurend enkele dementors rondzwerven en dit in de kostuums uit de film zelf. De dessertjes worden bovendien geserveerd in het Verboden Bos waar je gezelschap krijgt van enkele mythische wezens zoals Aragog de Acromantula (lees: gigantische spin).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als jullie buikjes goed gevuld zijn, is het tijd voor de rondleiding. Dan breng je onder andere een bezoekje aan de leerlingenkamer van Griffoendor en het kantoor van Perkamentus. Ook zullen er enkele medewerkers aanwezig zijn om meer uitleg te geven over hoe de maskers van de Dooddoeners gemaakt werden en krijg je een lesje duelleren met die slechteriken. Als slaapmutsje ontvang je nog een boterbiertje en mag je op verkenning in de Wegisweg.

Het magische event start om half 8 en gaat door tot middernacht. Klinkt als de beste avond van ons leven, maar helaas hangt daar ook een stevig prijskaartje aan vast. Tickets kosten namelijk 261 euro per stuk. Je kan ze op deze website bestellen.

Lees ook: