Home Lifestyle WEEKENDTIP: drie dagen lang gamen op het gratis gamefestival Playtime in Brugge

WEEKENDTIP: drie dagen lang gamen op het gratis gamefestival Playtime in Brugge

Verwacht je aan een grote selectie games, tal van workshops en interactieve demonstraties.

Playtime
© Playtime

Het weerbericht voor de komende dagen mag dan wel deprimerend zijn, de kans is groot dat gamefanaten dit weekend tóch hun zetel zullen verlaten. In Brugge kan je namelijk drie dagen lang gratis en voor niets gamen tijdens het gamefestival Playtime.

Geen opera- en balletvoorstellingen in de Koninklijke Stadsschouwburg van Brugge dit weekend, maar wel Donkey Kong, Super Mario en Pac-Man.

Vanaf vandaag tot en met zondag wordt de eeuwenoude schouwburg door het Brugse cultuurcentrum namelijk omgetoverd tot een ware gametempel ter ere van het gratis festival Playtime.

Verwacht je aan een grote selectie indie, retro en battle games, tal van workshops (vooraf online inschrijven is aangeraden) en interactieve demonstraties waarbij je kennis maakt met nieuwe technologieën zoals virtual reality, artificial intelligence en 3D printing.

playtime

Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is er zaterdagavond ‘Playtime – The Party’ in Factor Club, een afterparty opgebouwd met motion tracking, speciale lichteffecten en deejays met zelfgemaakte apps.

Vroege vogels kunnen op zondagochtend het panelgesprek ‘Trends & toekomst van gaming’ bijwonen met William Boeva, Joost Vandecasteele, Hannes Devillé en Ben Allossery.

Praktisch

  • Wat? Gratis gamefestival Playtime
  • Wanneer? Van 6 t/m 8 maart
  • Waar? Koninklijke Stadsschouwburg in Brugge, Vlamingstraat 29
  • Meer info: www.playtime2020.be

Nog meer leuke dingen om dit weekend te doen: