Home Lifestyle Google lanceert een aantal gratis tools om Kerstmis dit jaar extra magisch...

Google lanceert een aantal gratis tools om Kerstmis dit jaar extra magisch te maken

Zo kan je een kerstkaart inkleuren, virtueel naar Santa's Village reizen, leren coderen met elfen en een selfie maken met de Kerstman.

Google Kerstmis
© fotografierende via Pexels

Nog negen keer slapen en dan is het eindelijk zover: kerstavond! En hoewel the most wonderful time of the year er dit jaar een beetje anders zal uitzien, hebben wij er ook nu ontzettend veel zin in. Dat heeft veel te maken met het feit dat iedereen dit jaar extra hard zijn best doet om er toch een onvergetelijke Kerstmis van te maken. Zélfs Google wil je daar nu een handje bij helpen.

Het is je misschien al opgevallen: als je in Google ‘Kerstmis‘ of ‘kerst‘ opzoekt, verschijnt er een mooie illustratie én krijg je de mogelijkheid om in de Google Arts & Culture-tool een mooie kersttekening – je kan kiezen uit acht ontwerpen – in te kleuren. Die kan je daarna downloaden en in de vorm van een kerstkaart opsturen naar je geliefden. Leuk en origineel, maar dat is niet het enige kerstcadeautje dat de zoekmachine voor jou onder de kerstboom heeft gelegd.

Santa Tracker

Google biedt een aantal manieren aan zodat jij de Kerstman himself op de voet kan volgen. Met een gratis tool kan je zélf, virtueel weliswaar, naar Santa’s Village reizen en er enkele merkwaardige kerstpersonage ontmoeten. ‘Het is de perfecte plek voor gezinnen om het mooiste seizoen van het jaar te vieren. Hier vind je al je favoriete personages en leuke, leerzame en interactieve activiteiten voor elke leeftijd’, staat er op de pagina te lezen. Wat je zoals in het feeërieke dorp kan doen? Samen met elfen leren coderen in het Code Lab, ‘gelukkig nieuwjaar’ in alle talen leren zeggen, ontdekken hoe ze Kerstmis aan de andere kant van de wereld vieren, deelnemen aan een heuse kerstquiz, een selfie maken met de Kerstman, samen met de elfjes naar het museum gaan, …

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarnaast vind je op de pagina ook een klok die samen met jou aftelt naar Kerstmis én kan je vanaf 24 december de Santa Tracker openen om te achterhalen waar de Kerstman zich bevindt. Fun fact: volgens Google duurt de reis van de Kerstman eigenlijk 25 uur. Hij maakt zijn eerste stop net na 22u in Rusland, om 5u zou hij in New York arriveren en om 11u in Parijs. De tracker zal een dikke 24 uur voor Kerstmis live gaan op de pagina. In de tussentijd vind je daar nog een aantal extra spelletjes die je kan spelen. Tip: zet het geluid in de linkerbovenhoek van je scherm aan om het allemaal nog net dat tikkeltje magischer te maken. 

Lees ook: