Home Lifestyle Food OMG: er bestaat bier met de smaak van Luikse wafels (en wij...

OMG: er bestaat bier met de smaak van Luikse wafels (en wij willen het nú proeven)

© Getty

Heb jij op vrijdagavond ook een goed pintje (of twee) nodig of ben je nog steeds op zoek naar bier dat je wél lust? Dan hebben we goed nieuws, want gisteren lanceerde de Luikse Brasserie C het allereerste wafelbier ter wereld. België in een (zoet) flesje!

Jawel, je leest het goed: binnenkort kan jij van bier slurpen dat naar onze Luikse wafels smaakt. Het zoete alcoholdrankje wordt in ons land gebrouwd en is het project van de Luikse bakkerij Maison Massin. In samenwerking met Brasserie C lanceerden zij gisteren hun brouwsel Gaufrée. Dat goede, en vooral lekkere, nieuws maakten ze via sociale media bekend.

800 wafels

‘De brouwers waren meteen laaiend enthousiast en wilden het allereerste wafelbier ter wereld samen met ons op de markt brengen’, staat er op Instagram te lezen. Voor de eerste lading bier hadden de brouwers maar liefst 800 (!) wafels nodig. Als we de bedenkers mogen geloven, heeft het bier een bijzonder unieke smaak en zal het je smaakpapillen met zijn kruidige ondertoon op de proef stellen. De kers op de taart? Het etiket dat op de bierflesjes zal hangen, werd ontworpen door niemand minder dan de Belgische kunstenares Pupa. Van een puur Belgische specialiteit gesproken!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ben je, net zoals wij, nu al aan het watertanden? Dan raden we je aan om op vrijdag 7 februari naar Luik af te zakken, want dan zal Gaufrée aan het grote publiek voorgesteld worden en kan je voor het eerst proeven van het zoete drankje. Meer info vind je hier. Schol!

Lees ook: