Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Welk receptje prepareer jij vanavond?

World Pasta Day: 15 perfecte pastarecepten om deze hoogdag al smullend te vieren

Het is vandaag, 25 oktober, World Pasta Day. Eigenlijk hebben we helemaal geen reden nodig om pasta te eten, maar deze feestdag moet en zal vandaag uiteraard met een propvol bord pasta gevierd worden. Smullen maar!

Penne all’arrabbiata

Hou je van spicy? Dan staat penne all’arrabbiata ongetwijfeld regelmatig bij jou op tafel. En met dit regenachtig weer is het vandaag hét ideale moment voor dat heerlijk comfort-gerechtje.

Pasta met vierkazen

We love cheese, en zeker als het op ons bord pasta ligt. Voor de echte cheeselovers is deze pasta met vierkazen dan ook het einde, smakelijk!

Groene pasta met pestoroomsaus en basilicum

Doe jij ook mee aan de Week Zonder Vlees? Dan is deze topper het ideale gerecht om vanavond op tafel te toveren. Wedden dat niemand vlees of vis mist?

Pasta puttanesca

Een echte klassieker onder de pasta’s is natuurlijk pasta puttanesca. Lekker simpel, maar bomvol smaak!

Pasta carbonara met spek en bloemkool

Nu het wat kouder wordt grijpen we naar lekker comfortfood en wintergroenten. Dit receptje combineert die twee in één heerlijk recept!

Tagliatelli met peper en parmezaan

Een supersimpele klassieker, maar toch niet te versmaden!

Farfalle met gorgonzola en walnoten

Of je deze pasta nu warm eet, of koud meeneemt naar je werk: smaken doet ie sowieso.

Capellini met pancetta

Wedden dat je deze vanaf nu regelmatig op het weekmenu zet? Zelfs de moeilijkste eters kunnen geen nee zeggen tegen dit receptje.

Penne met courgette en ricotta

Verlang je alweer naar de zomer? Met dit heerlijk bord pasta waan jij je in no time weer ergens onder de Toscaanse zon.

Penne met scampi

Op minder dan een halfuur zet je dit smaakbommetje op tafel.

Spaghetti carbonara

De ultieme klassieker die niet vergeten mag worden in dit lijstje? Pasta carbonara natuurlijk! Simpel, maar o zo heerlijk.

Tagliatelle met bladspinazie en zongedroogde tomaten

Het zuiden op je bord leggen? Dat doe je met dit easy peasy receptje dat nogmaals bewijst dat je écht niet zoveel ingrediënten nodig hebt om een heerlijk gerecht te maken.

Volkoren penne met kip en geroosterde paprika’s

De geroosterde paprika’s geven je gerecht een diepe, zoete smaak die het gerecht helemaal afmaken.

Rode pastasalade met appeltjes

Zelf gekleurde pasta maken is heus niet zo moeilijk als je denkt. De bieten geven niet alleen een mooie donkerrode kleur, maar smaken ook heerlijk af bij de frisse appel.

Penne met mascarpone- en paprikasaus

Op zoek naar een zachte, romige pasta? Dan wil je dit receptje opslaan. De mascarpone maakt de saus heerlijk zacht, terwijl de cayennepeper er toch een kick aangeeft.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '