Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Morgen in je lunchbox?

Vergeet dat vettig smoske, vanaf nu eet je dit gezonde broccollibrood

Een smoske met kaas en hesp en véél mayonaise. Kwijl. Verdring de gedachte maar, want we blijven op het gezonde pad. Komaan! Onder het motto 'eat clean, be happy' maakten we het gezonde broccolibrood van Steffi Vertriest.

Ingrediënten

  • 1 broccoli (met steel)
  • 100 g amandelmeel (= fijngemalen amandelen)
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • 1 tl provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, marjolien,...)

 

Voor het beleg

  • 1 blikje zalm (120g)
  • 1/2 sjalot
  • mespunt harissa (optioneel)
  • peper en zout
  • 1 el griekse yoghurt

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broccoli in stukjes, gebruik ook de steel.
  2. Mix de broccoli fijn tot je een rijstachtige materie bekomt. Tip: doe niet alle broccoli ineens in de mixer! 
  3. Doe de broccolirijst in een kom en voeg het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden en peper en zout toe. Roer goed om.
  4. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier en schep het beslag er in. Verdeel gelijkmatig en duw goed plat. Bak het broccolibrood 30 minuten in de oven.
  5. Maak het beleg: prak de zalm met een vork en voeg de Griekse yoghurt, de harissa en de gesnipperde ui toe. Meng goed en zet koel weg.
  6. Snij het broccolibrood in stukjes ter grootte van een boterham en beleg met de zalmsalade en eventueel nog wat sla en tomaat.

 

Naar een recept van Steffi Vertriest. Dit broccolibrood is glutenvrij.

 

Getest & goedgekeurd

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Redactrice Isa probeerde dit broccolibrood uit. 'Dit is de perfecte lunch als je 't mij vraagt. Door het amandelmeel krijg je veel noten binnen. Twee stukjes van dit brood geven dan ook een langdurig vol gevoel. Met het beleg kan je eindeloos variëren. Ik koos nu voor zalmsalade, maar je kan er ook gewoon een plakje kaas tussen leggen.'

 

Probeer ook

Het detoxdrankje van Rens Kroes

Verfrissende perzik-popsicles

Ricottacake met appel en bosbes

Glutenvrije bloemkoolpizza

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '