Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 11: shakshuka met boerenkool

VeggieChallenge – Dag 11: shakshuka met boerenkool

Maak het jezelf vanavond niet te moeilijk.

Libelle Lekker

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: shakshuka met boerenkool.

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 eieren
  • 250 g champignons
  • een handje boerenkool of spinazie
  • een ui
  • een teentje knoflook
  • 150 ml tomatensaus
  • 50 g feta
  • een eetlepel olijfolie
  • snuf kardemompoeder
  • snuf peper
  • snuf zout

Hoe maak je het?

1. Pel de ui en snij hem in ringen. Pel en pers het teentje look, borstel de champignons en snijd ze in schijfjes.

2. Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er wat olijfolie in. Fruit de ui aan met de look en doe er de champignons bij. Bak ze goudbruin en doe er dan de tomatensaus bij.

3. Kruid het geheel met de kardemom, peper en zout en meng goed.

4. Breek de eieren en laat ze stollen in de saus. Roer ze er niet onder!

5. Blancheer de boerenkool (of bak de spinazie) even en voeg bij de saus.

6. Verkruimel de feta over de pan en serveer meteen met brood.

7. Smullen maar!

Bron: Libelle Lekker

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook: