Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tried & tested: fluffy quinoa pancakes

Pancakes for breakfast? Ja, natuurlijk! Deze exemplaren zijn bovendien ook vegan en glutenvrij.

Ingrediënten (voor 10 stuks)

  • 2 el lijnzaad
  • 6 el water
  • 2 tl kokosmeel
  • 130 g quinoameel
  • 65 g amandelmeel
  • 2 el arrow root (biowinkel)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 300 ml melk (gewone melk of amandelmelk, sojamelk,...)
  • 3 el kokosolie
  • 1 el esdoornsiroop (maple syrup)
  • 150 g bosbessen

 

Zo maak je deze pancakes

  • Doe het lijnzaad in de vijzel en breek de zaadjes. Voeg het water toe en laat even rusten.
  • Meng het kokosmeel met het quinoameel, het amandelmeel, de arrowroot, het bakpoeder en het zout.
  • Meng in een aparte kom de melk met de olie, en de esdoornsiroop. Voeg het lijnzaadmengel toe. Voeg daarna de bosbessen toe.
  • Meng het natte mengsel met het droge mengsel tot je een deeg bekomt.
  • Bak de pannenkoekjes goudbruin in de pan.
  • Serveer met wat extra esdoornsiroop en vers fruit.

 

Bron recept: Simply Quinoa

 

Probeer ook

Tried & tested: cottage cheese pancakes

Tried & tested: glutenvrije bloemkoolpizza

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '