Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 'Vier de zomer met Janneke Philippi'

De kers op de pannenkoek!

RECEPT: vanillecrêpes met kersen in butterscotch-siroop

Een pannenkoek in de morgen, is een dag zonder zorgen. Zeker als daar ook nog eens karamelsiroop en warme kersen op liggen: hemels!

Dit heb je nodig voor 6 pers.

  • 100 ml butterscotch-likeur
  • 75 g suiker
  • 250 g kersen
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 1 ei
  • 400 ml volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • roomboter, om te bakken
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • poedersuiker

 

Zo gemaakt

1. Verwarm in een steelpan de likeur met 50 g suiker tot de suiker is opgelost. Was en ontpit intussen de kersen. Voeg de kersen toe aan de butterscotch-siroop en laat nog 15 minuten zachtjes koken, tot de kersen zacht zijn en hun heerlijke sap mengt met de siroop. Hou de kersen op laag vuur warm.

 

2. Klop van de bloem, het ei, de melk, de vanillesuiker en een snuifje zout een dun glad beslag. Kwast een warme pannenkoekenpan in met roomboter. Schep een flinke soeplepel beslag in de pan en laat snel uitvloeien. Bak de crêpe in 1 à 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Kwast de pan opnieuw in en bak zo nog 5 dunne pannenkoekjes.

 

3. Snij het vanillestokje open en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg en 25 g suiker stijf. Schep de crème fraîche er luchtig door.

 

4. Vouw elke crêpe in vieren en vul ze met de vanillecrème, de kersen en wat siroop. Leg ze op een bord en bestuif met poedersuiker. Serveer de rest van de kersensiroop apart erbij.

 

Nog meer zomerse recepten?

Meer heerlijke receptjes vind je in het boek 'Vier de zomer met Janneke Philippi', € 7,99, Karakter Uitgevers.

 

Janneke Philippi

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '