RECEPT: valentijnsdiner met sint-jacobsvruchten van topchef Yves Mattagne
Yves Mattagnes valentijnsdessert is ravioli met mango. Dat overheerlijke recept vind je hier.
Sint-jacobsvruchten vergezeld van een yoghurtgazpacho met oesters en dille, groene appel, zwarte radijs, haring, kaviaar en komkommer
Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 personen?
- 8 schoongemaakte sint-jacobsvruchten
- 1 groene appel
- 1 kleine zwarte radijs
- 1 komkommer
- 40 haringeieren
- 2 stukken citroenkaviaar
- 1 limoen
- 1 takje dille
- een paar blaadjes komkommerkruid
- fleur de sel
- versgemalen peper
Voor de yoghurtgazpacho met oesters:
- 6 oesters
- 10 cl koude kippenbouillon
- halve theelepel mosterd
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 100 g magere yoghurt van Danone
- citroensap
- hazelnootolie
1. We starten met de yoghurtgazpacho met oesters. Daarbij mengen we alle ingrediënten in een keer. Breng op smaak met peper en zout en zeef het geheel.
2. Snijd elke sint-jacobsvrucht in 3 stukjes. Breng ze op smaak met fleur de sel, versgemalen peper en limoenschil.
3. Snijd de appel in dikke plakken snij er kleine rondjes uit. Hierbij kan je gebruik maken van een cookie cutter.
4. Maak de radijs schoon en snijd er een paar plakjes af. Snijd deze plakjes tot in de helft in en vouw ze tot kegeltjes.
5. Schil de komommer, snijd hem in dunne, lange plakjes en rol op.
6. Snijd de citroenkaviaar doormidden en haal er de kaviaar uit.
7. Leg de op smaak gebrachte sint-jacobsvruchten op de borden en voeg wat appelschijfjes, komkommerrolletjes, radijskegels, haringeitjes, citroenkaviaar en kruiden toe. Giet de goedgekoelde yoghurtgazpacho met oesters errond.
Wijnsuggestie: Val de Loire: een Sancerre of een Menetou-Salon
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier