Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Geen aardbeien met chocolade dit jaar.

RECEPT: valentijnsdessert met mangoravioli van topchef Yves Mattagne

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Het moeten niet elk jaar aardbeien met chocolade zijn. Daarom kwam topchef Yves Mattagne ons enkele valentijnsgerechtjes aanleren. De liefde van de man gaat namelijk nog steeds door de maag. Eet jouw lief komende zondag sint-jakobsvruchten en mangoravioli? Easy peasy is het niet, maar wel absoluut de moeite waard!

Yves Mattagnes valentijnsdiner bestaat uit sint-jacobsvruchten. Dat overheerlijke recept vind je hier.

 

Ravioli van mango vergezeld van griekse yoghurt met limoen, munt, gekarameliseerde amandelen, meringue en jasmijn

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 personen?

 

  • 1 rijpe mango
  • 125 g Griekse yoghurtcrème met limoen
  • 100 g gekarameliseerde amandelen
  • 20 marshmallows
  • 12 stuks granitapareltjes
  • 30 cl mangosap met jasmijn
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes verveine
  • een paar stukken meringue

 

Voor de Griekse yoghurtcrème:

 

  • 125 g Oikos volle yoghurt natuur
  • limoenschil van 1 limoen
  • 2 g gehakte munt
  • 20 g poedersuiker

 

Voor de granita:

 

  • 30 cl water
  • 75 g suiker
  • 5 g gepelde en geraspte verse gember
  • Sap en schil van een limoen
  • 1 munttakje
  • Enkele druppels jasmijnaroma

 

Voor het mangosap met jasmijn:

 

  • 45 g suiker
  • 15 cl water
  • 4 g geraspte verse gember
  • een beetje limoensap
  • enkele muntblaadjes
  • 200 g vers mangovlees
  • enkele druppels jasmijnaroma

 

de

 

1. We starten met de granita. Kook alle ingrediënten gedurende 5 minuten en zeef het door. Plaats in de diepvries en ga er om het half uur met een vork door. Doe dit een zevental maal.

 

2. Voor het mangosap met jasmijn maak je een siroop met alle ingrediënten zonder het mangovlees. Nadien zeef je het geheel en laat je het sap afkoelen. Voeg nadien het mangovlees toe en mix goed door.

 

3. Schil de mango en snijd hem in dunne, lange plakken. Snijd er mangorondjes uit. Een cookie cutter kan hierbij helpen.

 

4. Leg de helft van de mangorondjes op een bord en spuit er toefjes Griekse yoghurtcrème op. Bedek ze met de resterende dunne mangorondjes.

 

5. Dresseer met de marshmallows, gekarameliseerde amandelen, meringue, muntblaadjes, verveine en granitapareltjes. Serveer met het mangosap in een sauskom.

 

 

Wijnsuggestie: een zoete Jurançon

 

yv

 

 

A photo posted by Flair België (@flairbelgie) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

Meer recepten vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '