Home Lifestyle Food RECEPT: supersnelle fish and chips bij je thuis

RECEPT: supersnelle fish and chips bij je thuis

Streetfood in de living

Belga
Aan de overkant van het Kanaal zijn ze er gek op: fish and chips of krokant gefrituurde stukjes vis met frieten. Wij gaven het aloude recept een easy en healthy twist en gebruikten een kant-en-klaar kibbelingbeslag en maakten zoete aardappelfrietjes in de oven.

Ingrediënten (4 pers)

  • 1 zakje Jean sur Mer kibbelingbeslag
  • 400-500 g magere witvis type kabeljauw, schelvis, koolvis …
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout
  • (zelfgemaakte) mayonaise

Bereiding

  1. Bereid de kibbeling volgens de gebruiksaanwijzing. Bekijk de stap-voor-stapvideo onderaan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snij ze eerst in plakken en dan in repen van 0,5 cm. Doe de frieten in een kom en voeg het paprikapoeder en zout naar smaak toe. Hussel goed door elkaar.
  3. Zet de frieten gedurende 25 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
  4. Serveer de kibbeling met de verse zoete aardappelfrietjes en (zelfgemaakte) mayonaise.
     

Kibbeling jean sur mer

Bestel zelf een zakje kibbelingbeslag (€ 30 voor 15 zakjes) of ga langs bij één van deze verkooppunten.

Getest en goedgekeurd

Redactrice Isa: 'Wat een gemak. Gewoon zakje openmaken, water toevoegen en het kibbelingbeslag was klaar. De kruiding was ook volledig on point. Omdat de vis al gefrituurd was, koos ik voor gezondere ovenfrietjes. En een grote kwak mayonaise. Haha.'

 

A photo posted by Isa Naeyaert (@isanaeyaert) on

Lees ook

LEKKER LIGHT: 8 caloriearme alternatieven voor pasta

86 tips om die extra kilootjes ein-de-lijk te verliezen

Onrijpe avocado? Wacht niet, en maak er deze 5 gerechtjes mee.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.