Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Sunday treat!

RECEPT: palmierkoekjes met hazelnoten en chocolade

Zondag = verwendag. Ga vandaag eens niet naar de fitness en leg je lekker in je luie zetel. Zet je favoriete film op en neem er nog een lekkere snack bij. Wat dacht je van deze palmierkoekjes met hazelnoten en chocolade? Smaakt naar meer (al zeggen we het zelf)!

Dit heb je nodig:

  • 250 g bladerdeeg

  • 40 g boter

  • 1 tl kaneelpoeder

  • 40 g gehakte hazelnoten

  • 40 g bruine suiker

  • 1 eidooier 

  • 2 eetlepels room

 

Zo gemaakt: 

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een rechthoek.

Smelt de boter, meng met de kaneel, hazelnoten en bruine suiker en verspreid het mengsel over het deeg.

2. Vouw het deeg langs de twee lange kanten op ongeveer 2 centimeter over de vulling heen. Smeer er eventueel nog wat extra vulling op. Ga zo door tot de twee opgerolde kanten bij elkaar komen. Snij de dubbele rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Klop de eidooier los met de room en besmeer de palmierkoekjes ermee. Zet zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat even afkoelen op een rooster.
 

Duurtijd: 10 min. + 20 min. in de oven

 

Niet je ding? Dan zijn deze recepten misschien wel iets voor jou!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '