Dit heb je nodig:
-
250 g bladerdeeg
-
40 g boter
-
1 tl kaneelpoeder
-
40 g gehakte hazelnoten
-
40 g bruine suiker
-
1 eidooier
-
2 eetlepels room
Zo gemaakt:
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met een deegrol uit tot een rechthoek.
Smelt de boter, meng met de kaneel, hazelnoten en bruine suiker en verspreid het mengsel over het deeg.
2. Vouw het deeg langs de twee lange kanten op ongeveer 2 centimeter over de vulling heen. Smeer er eventueel nog wat extra vulling op. Ga zo door tot de twee opgerolde kanten bij elkaar komen. Snij de dubbele rol in plakjes van ongeveer 1,5 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Klop de eidooier los met de room en besmeer de palmierkoekjes ermee. Zet zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat even afkoelen op een rooster.
Duurtijd: 10 min. + 20 min. in de oven
Niet je ding? Dan zijn deze recepten misschien wel iets voor jou!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier