RECEPT: hotdogs met gefrituurde uitjes
4 pers. • 20 min.
Dit heb je nodig:
Voor de salade:
- 2 el zure room
- 2 el mayonaise
- 2 tl wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 2 tl vloeibare honing
- zout
- peper
- 150 g geraspte wortelen
- 150 g geraspte knolselderij
Voor de pesto:
- 1 handvol dille
- 1 handvol peterselie
- olijfolie
- 2 el citroensap
-
zwarte peper en zout
Voor de hotdogs:
- 2 uien
- 2 bladeren boerenkool
- 2 el bloem
- 1 el zoet paprikapoeder
- plantaardige olie om te frituren
- 4 hotdogworstjes
- 4 hotdogbroodjes
Zo gemaakt:
1. Maak eerst de salade. Meng de zure room met de mayonaise en azijn. Breng op smaak met de mosterd, honing, zout en peper. Voeg de wortelen en de knolselderij toe en schep goed om.
2. Maak dan de pesto. Doe de dille, peterselie en een flinke scheut olijfolie in de keukenrobot en hak fijn. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout.
3. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Snij de boerenkool in reepjes. Meng de bloem met het paprikapoeder en haal de uienringen erdoor. Verhit de olie in een wokpan en frituur de uienringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. Frituur nu de boerenkoolreepjes krokant en laat ze ook even uitlekken.
4. Warm de worstjes op en toast de broodjes. Schep op elk broodje een worstje en wat van de wortelsalade. Werk af met de pesto en de gefrituurde uitjes en boerenkool.
Nog meer lekkere recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier