3 May 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Steringrediënt voor al je gezonde dessertjes: avocado's. Zo maakten we al healthy chocoladepudding met avocado en nu gebruiken we de lekkere vrucht ook voor een gezonde variant op brownies. Smullen zonder schuldgevoel!
Ingrediënten:
- 90 g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
- 1 eetlepel kokosolie
- 40 g raw cacaopoeder of ongezoete cacao
- 60 g amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zeezout
- 2 rijpe avocado's
- 90 g dadels
- 35 g kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
Zo gemaakt:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakschaal in met olie of boter.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- In een kleine kom meng je de cacao, amandelmeel, bakpoeder en het zout.
- Doe de avocado's, dadels, kokosbloesemsuiker en vanille in een blender en mix. Voeg dan de eieren en de gesmolten chocolade toe. Mix tot een glad geheel. Voeg daarna het cacao-amandelmengsel toe en meng alles onder elkaar.
- Verspreid het geheel over de bakschaal en plaats zo'n 30 à 35 minuten in de oven. Laat afkoelen. Wanneer de brownies afgekoeld zijn, bedek je ze met vershoudfolie en plaats op z'n minst 1 uur in de frigo. Smakelijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier