Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 'Vier de zomer met Janneke Philippi'

De ultieme verfrissing!

RECEPT: frambozensemifreddini met limoncello

’Semifreddo’ wil zeggen: halfbevroren, en net die structuur maakt deze ijstaartjes zo lekker. Je haalt ze best zo’n 5 tot 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. De ideale afkoeling!

Dit heb je nodig voor 4 pers.

  • 400 g frambozen
  • 3 el limoncello
  • 100 g suiker  
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 150 ml slagroom

 

Ook nodig

4 kookringen van 7 cm doorsnede, bakpapier, staafmixer

 

Zo gemaakt

1. Zet de kookringen op een plat bord met bakpapier. Bekleed de binnenrand van de ringen ook met een reep bakpapier.

 

2. Pureer 300 g frambozen met de staafmixer en wrijf door een fijne zeef zodat frambozenpuree overblijft. Meng er de limoncello door.

 

3. Klop 50 g suiker met het ei en de eidooier in een hittebestendige kom op een pan heet water tot een dikke, romige vla. Laat de kom het water niet raken! Neem de kom van de pan en klop nog 2 minuten.

 

4. Klop de slagroom diklobbig. Spatel de frambozenpuree door het eimengsel. Spatel vervolgens de slagroom erdoor.

 

5. Schep de ijsbasis in de kookringen. Laat in de diepvries minstens 2 uur bevriezen.

 

6. Maak intussen de laatste 100 g frambozen met een beetje water vochtig. Strooi 50 g suiker in een diep bord en rol de frambozen erdoor. Laat de frambozen op een vel bakpapier drogen en krokant worden.

 

7. Neem de ijstaartjes uit de diepvries en zet ze op een bord. Verwijder de ring en het bakpapier en laat ze in 5-10 minuten iets zachter worden. Garneer de semifreddini met de gesuikerde frambozen.

 

Nog meer zomerse recepten?

Meer heerlijke receptjes vind je in het boek 'Vier de zomer met Janneke Philippi', € 7,99, Karakter Uitgevers.

 

Janneke Philippi

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '