Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

RECEPT: deze vegetarische champignonburger eet je zonder schuldgevoel

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Het is vandaag Junkfooddag en dat wil zeggen: vettige hamburgers à volonté! Uiteraard is dat voor vegetariërs en voor zij die op hun lijn proberen te letten de hel op aarde. Niemand heeft zin in een droge vegetarische burger. Daarom hebben wij speciaal voor jullie hét ideale recept voor een lekkere én gezonde champignonburger.

15 min. voorbereiding + 20 min. bakken

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor 4 burgers?

 

  • 250 g champignons
  • 3 boterhammen zonder korstjes
  • 2 eieren
  • 20 g paneermeel
  • een halve ui
  • een halve rode paprika
  • wat tijm
  • wat peper
  • snuifje zout
  • Olie/kokosolie/bakboter om de champignonburgers in te bakken

 

1. Versnipper de ui en snijd de paprika en de champignons in kleine stukjes.

 

fo

2. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze goed samen. Als het mengsel te nat is, voeg je best nog wat brood toe. Als het wat de droog wordt, kan je er nog een eitje bijvoegen.

 

3. Vorm vier mooie hamburgers van het 'beslag'.

 

4. Verhit wat kokosolie of andere vetstof in een pan en laat de burgers op een hoog vuur dichtschroeien. Zet dan je vuur laag en laat ze een kwartiertje gaar worden.

 

5. Je kan de buger tussen een broodje eten, maar je kan hem ook bij wat groenten en aardappeltjes of frietjes opsmikkelen. Smakelijk!

 

via GIPHY

 

 

Naar een recept van Foodgloss

 

 

Voor de niet-vegetariërs hebben we uiteraard enkele 'echte' hamburgerrecepten voor Junkfooddag:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '