Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En als dessert een lekker stuk taart!

RECEPT: deze lekkere hotdogspiesjes zijn de perfecte halftime-snack

Vanavond spelen onze Rode Duivels de kwartfinale in Lille. Kijk jij liever naar de match vanuit je luie zetel? Dan kan je het maar beter gezellig maken. Denk: een glas wijn in de ene hand en een hotdogspiesje in de andere. 

Dit heb je nodig:

  • 16 cocktailworstjes
  • 100 gram augurkjes
  • Slasaus met yoghurtsmaak
  • Mosterd
  • Gebakken uitjes
  • Broodjes
  • Ketchup
  • Sla

Zo maak je de hotdogspiesjes:

1. Laat de cocktailworstjes en de augurkjes goed uitlekken op keukenpapier.

2. De augurkjes mag je vervolgens in lange schijfjes snijden.

3. Meng nu drie eetlepels van de slasaus met twee koffielepels mosterd.

4. Voeg hier nog eens vier koffielepels gebakken uitjes aan toe.

5. Neem je broodjes. Met vier stuks kom je normaal toe.

6. Smeer op de onderste helft de saus en leg hier de schijfjes augurk op.

7. Op de andere helft smeer je één eetlepel ketchup en werk je af met wat sla.

6. Tijd voor de worstjes! Leg op elk broodje vier worstjes en dit dwars naast elkaar.

9. Leg nu de bovenste helft van je broodje op de worstjes en steek er de spiesjes door.

 

Bij winst of verlies: taart!

Wij gaan er natuurlijk van uit dat onze Rode Duivels gaan knallen vanavond. Bij een overwinning hoort een lekker stukje taart. Dit recept van Weight Watchers is niet alleen goed voor de lijn, maar de taart ziet er ook geweldig uit.
 

Voetbaltaart

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • Water
  • Zout
  • 100 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 40  gram maïzena
  • 20 gram cacao
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 biologische limoenen
  • 120 gram bruine suiker
  • 40 ml Cachaça
  • 1 kg magere plattekaas
  • 375 ml room

 

Zo maak je de Caipirinha-voetbaltaart:
 

1.Kluts de eieren met twee eetlepels heet water en een snufje zout.
2.Voeg nu de suiker al roerend toe.
3.Meng de bloem met het bakpoeder en met je 40 gram maïzena.
Zeef dit boven het eimengsel en schep er voorzichtig door.
4. Neem nu een kom en schep er een derde van het beslag in.
5. Roer hier nu de cacao door.
6. Leg beide soorten beslag naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad.
7. Het biscuitdeeg moet ongeveer 10 minuten de oven in. Voorverwarmen doe je op 200°C.
8. Klaar? Haal het bakpapier er meteen af en laat voldoende afkoelen.

 

9. Nu ga je zeven donkere en twaalf lichte zeshoekjes uit de biscuit snijden.
Belangrijk is dat deze ongeveer even groot zijn.
10. Neem nu een ronde schaal en leg in het midden een donker zeshoekje
(gebakken kant naar boven).
11. Leg de rest van de zeshoekjes eromheen in een voetbalpatroon.

 

12. Neem de gelatineblaadjes en week deze in koud water.
13. Rasp de schil van de limoenen en pers ze vervolgens uit.
14. Het sap en de schil ga je nu mengen met de bruine suiker en met de Cachaça.

 

15. Meng de siroop met de platte kaas en klop vervolgens de room stijf.
16. De uitgeknepen gelatine laat je nu op een laag vuurtje in water oplossen.
17. Meng hier twee eetlepels van het plattekaasmengsel door.
18. Voeg dit toe aan de rest van de plattekaas en roer tot je mengsel egaal is.
19. Doe de Caipirinha-room in de schaal en strijk glad.
20. Steekt je deeg boven je crème uit? Dan kan je dit nog afsnijden met een mes.
21. Verkruimel de restjes van het deeg, verdeel dit over de crème en druk vervolgens goed aan.
 

22. Laat de taart een nacht opstijven en verdeel ze de volgende dag in zestien gelijke stukken.
 

Smakelijk!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '