Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

RECEPT: deze healthy chocolade-kokosrepen vervangen je ongezonde koek

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Dankzij deze chocolade-kokosrepen met chiazaad kom je zonder problemen een zware collegedag door zonder te hunkeren naar chocolade, koekjes en chips. Ze zijn gezond, geven je heel wat energie én zijn daarenboven minstens even lekker als een ongezonde koek. WIn-win-win!

Elke reep bevat ± 170 kcal.

 

 

5 min. voorbereiding + 30 min. afkoelen

 

 

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 15 repen?

 

 

  • 165 g havermout (gebruik best rolled/quick oats, die zijn iets fijner gemalen)
  • 60 g geraspte kokos
  • 40 g chiazaad
  • 25 g cacaopoeder
  • een half koffielepeltje zout
  • 75 g pindakaas (best een natuurlijke variant zonder toegevoegde vetten en suikers)
  • 80 g honing
  • 50 g kokosolie

 

ko

 

1. Meng alle droge ingrediënten onder elkaar.

 

2. Smelt de pindakaas en de kokosolie 20 seconden in de microgolfoven.

 

3. Voeg de honing bij de gesmolten pindakaas en kokosolie en meng goed onder elkaar.

 

4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng.

 

5. Leg bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 30 cm x 20 cm en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met een lepel.

 

6. Zet de ovenschaal een dertigtal minuten in de diepvries.

 

7. Haal de ovenschaal uit de diepvries, haal de grote chocolade-kokosreep er met het bakpapier uit en verdeel met een mes in 15 gelijke repen.

 

8. Smullen maar!

 

 

A photo posted by Robine van Tilburg (@robinevt) on

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

 

 

 

 

Meer gezonde recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '