Home Lifestyle Food OEPS: dit is het maximum aantal avocado’s dat je per week mag...

OEPS: dit is het maximum aantal avocado’s dat je per week mag binnenspelen

Tijd om af te kicken!

Belga
Avocadotoast, avocadodip, avocadosalade, avocadoburger, avocadofriet… Sinds enkele jaren is het alles avocado wat de klok slaat. Maar hoe gezond is de belachelijk populaire fruittrend écht? En verorberen we de hipsters van het vruchtenrijk niet net iets te gulzig?

Een avocado bevat heel wat vitamine E, vezels en andere gezonde voedingsstoffen. Maar zooals jullie hopelijk al wel weten, is de avocado ook een van de meest calorierijke fruitsoorten. Wie een avocado volledig leeglepelt, heeft gemiddeld maar liefst 270 kcal achter de kiezen – wat veel is als je weet dat de gemiddelde vrouw per dag zo'n 1800 kcal 'mag' verorberen. Daarvan zou ongeveer 20 g puur vet zijn – wat dan weer veel is als je weet dat een vrouw van heel wat experts niet meer dan 30 g vet per dag 'mag' consumeren. Dat die vetten voornamelijk onverzadigd en dus goed voor je zijn, is correct, maar te veel van het goede, is dan weer niet goed…

Geniet met mate!

De Amerikaanse diëtiste Sonya Angelone raadt aan om niet meer dan een halve avocado per dag te eten. Wekelijks komt dat dus neer op minder dan vier stuks green goodness. Als je toch meer avocado's wilt eten, ga je in principe je hele eetpatroon moeten omgooien, zodat jouw avocado-overload wordt aangevuld met de andere nodige voedingsstoffen zonder dat je een overdreven hoeveelheid aan calorieën inneemt. Omdat één enkele avocado je al van voldoende vetten voor een hele dag voorziet, mogen je andere maaltijden en snacks bijvoorbeeld niet meer te veel vetten bevatten.

We houden het dus best op maximum een halve avocado per dag. Tijd om af te kicken met andere woorden…

via GIPHY

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.