https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Kater vermijden? Dan drink je het beste deze alcoholische drankjes.

Kater vermijden? Dan drink je het beste deze alcoholische drankjes.

Handleiding voor vanavond?

'Teveel gemengd', 'koppijnwijn', 'bier na wijn is venijn',… The day after probeer je een verklaring te zoeken voor die kater van formaat. Maar eigenlijk ligt het gewoon aan het soort alchol dat je drinkt. Vanaf nu volg je deze gouden regel: gin is win, bier of wijn doet pijn.

Wodka & gin

Onderzoek heeft aangetoond dat drankjes op basis van wodka de beste optie zijn als je een kater wil vermijden. Drankjes met een hoog suikergehalte (vb. Kriek of cocktails) zijn de boosdoener. Het ideale drankje zou een wodka soda zijn (wodka gemengd met sodawater/bruiswater). Kies idealiter ook voor kwaliteitswodka zoals Grey Goose of Belvedere. Die hebben een intenser filterproces doorstaan dan hun goedkopere varianten. Alle 'slechte' dingen – die jou de volgende ochtend als een herrezen zombie doen voelen – zijn al uit deze kwalitatievere drankjes gefilterd.

Ben je niet zo'n wodkafan, dan is gin je tweede beste optie om een kater te vermijden. Een klassieke gin-tonic bezorgt je de volgende ochtend geen hoofdpijn. En al zeker niet als je kiest voor light tonic met minder suiker.

Geen zin in sterke drank?

Helaas, bier en wijn geven je een Kater met een grote K. Het heeft te maken met de bijproducten die overblijven na het fermentatieproces. Wil je toch wijn drinken, kies dan voor een droge, rode wijn (type Cabernet Sauvignon of Merlot) met een lager alcoholpercentage. Als je toch voor bier kiest, probeer dan een light biertje. Dat bevat minder alcohol en minder calorieën.

What's your number?

Onderzoek toont aan dat mannen vanaf vijf tot zeven drankjes de volgende dag een kater hebben. Bij vrouwen ligt dat aantal lager op drie tot vijf. Als je dus onder de magische katergrens blijft, zit je safe. Water drinken is ook een optie.

Lees ook