Home Lifestyle Food Jalapeño Loco achterna: deze 3 tasty taco’s maak je thuis zelf

Jalapeño Loco achterna: deze 3 tasty taco’s maak je thuis zelf

Net zoals Miette en Willem

Betterthanpants.com
Miette en Willem zetten tijdens 'Mijn Pop-uprestaurant 2016' de taco op de (menu) kaart. Maar hun Mexicaanse pop-up Jalapeño Loco moest helaas de deuren sluiten. Dan zit er maar één ding op voor ons: zélf taco's maken.

Taco met zalm, pompelmoes, avocado en feta (2 stuks)

Ingrediënten

125 g zalmfilet – 1/2 (roze) pompelmoes – 1/2 avocado – handvol bieslook – 35 g feta – 2 maïstaco's

peper en zout

Bereiding

Bak of grill de zalm op een hoog vuur. Zorg wel dat hij binnenin nog een beetje rosé is. Laat afkoelen en verdeel in kleine stukjes. Schil de pompelmoes. Snij het vruchtvlees in plakjes en vang het sap op. Schil de avocado en snij in blokjes. Snipper de bieslook fijn en verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten (behalve de taco's). Voeg het sap van de pompelmoes toe. Warm de taco's op zoals aangegeven op de verpakking en vul ze met het mengsel.

Naar een recept van Nest.

Taco met Mexicaanse groenten (2 stuks)

Ingrediënten

1 el olijfolie – 125 g gehakt – 375 g Mexicaanse wokgroente (diepvries) – 150 g salsasaus

6 tacoschelpen – 85 g geraspte jonge kaas – 60 g crème fraîche

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt in 4 minuten rul. Voeg de bevroren groenten toe en roerbak 6 min. Voeg de saus toe en warm goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt-groentenmengsel over de tacoschelpen en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak 15 min. in de oven. Serveer de taco's met de crème fraîche.
 

Naar een recept van Albert Heijn.

Gevulde taco's met scampi's, mangosalsa en yoghurt-koriandersaus (2 stuks)

Ingrediënten

250 g scampi's – 1 teentje knoflook – 1/2 bosje koriander – 1 cm gember – 1/4 kl chilivlokken – 4 taco's (schelpen) – arachideolie – 1 mango – 3 lente-uien – 1 el citroensap – 3 pepers (zoete minipepers) – 60 g volle yoghurts – scheutje olijfolie – peper en zout

Bereiding

Schil de mango en snij in blokjes. Snij de lente-uien in ringen. Laat de pepertjes uitlekken en hak ze fijn. Meng alle ingrediën- ten voor de salsa. Maak de yoghurt-koriandersaus. Hak de koriander fijn en meng met de yoghurt en wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Pel de scampi’s, maak ze schoon. Verwarm wat arachideolie in een pan. Pel en plet de knoflook en doe ‘m in de pan. Rasp er de gember bij en voeg de chilivlokken toe. Doe de scampi’s erbij en bak ze 3 à 5 minuten. Hak de koriander en strooi ‘m erover. Verwarm de taco’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul met mangosalsa en scampi’s. Serveer met yoghurtsaus.

Naar een recent van Libelle-Lekker

Tried & tested

Als eerbetoon aan de knapste pop-upkok van Vlaanderen – Willem natuurlijk! – maakte redactrice Isa deze fishy taco.

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

Let's taco bout it: zalm, pompelmoes, avocado, feta #altijdhonger #taco

Lees ook

Halleluja: redactrice Isa ontmoette haar God Sergio Herman

Vergeet nootjes en chips, vanaf nu eet je deze gezonde snack voor tv

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.