Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

En wij mochten filmen hoe Tony's Chocolonely zijn chocolade maakt.

JAAA: Tony’s Chocolonely legt witte chocolade met framboos en knettersuiker in de rekken

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Goed nieuws voor de wittechocoladefans! Tony's Chocolonely maakt na pure en melk- nu ook eindelijk traceerbare witte chocolade. En dat vieren ze door een oude bekende weer in de rekken te leggen: witte chocolade met framboos en knettersuiker, nu eindelijk met traceerbare chocolade.

Tony's Chocolonely probeert al meer dan tien jaar om de chocoladeproductie slaafvrij te maken. We staan niet echt stil bij de herkomst van onze repen, maar in sommige Afrikaanse landen waar cacaobonen groeien, plukken zelfs kleine kinderen in wrede omstandigheden mee. Tony's grote droom is om volledig komaf te maken met slavernij in de chocolade-industrie.

 

ta

Traceerbare witte chocolade

 

Tony's Chocolonely zorgt er dan ook voor dat zijn eigen repen volledig traceerbaar zijn. De consument zou met andere woorden precies kunnen nagaan van waar de cacaobonen die zich in zijn reep bevinden, komen. De reden dat Tony's enkel pure en melkchocolade verkocht, is omdat witte chocolade hoofdzakelijk uit cacaoboter en melkpoeder bestaat.

 

Tony's Chocolonely had al wel een eigen tank met traceerbare chocolademassa bij Barry Callebaut – hier wordt Tony's gemaakt, in dé allergrootste chocoladefabriek ter wereld – maar nog geen eigen tank met traceerbare cacaoboter. Tot nu! En om dat te vieren legt Tony's nu niet alleen permanent de klassieke witte repen in de rekken, maar ook die met framboos en knettersuiker. Overheerlijk!

 

ch

 

Vanaf vandaag liggen de repen in de Nederlandse supermarkten. Of de repen met framboos en knettersuiker ook in de Belgische Albert Heijn-vestigingen te verkrijgen zullen zijn, hebben jullie volledig in de hand! Als je er maar genoeg naar vraagt, dan koopt jouw favoriete supermarkt de repen zonder twijfel aan. Een potje zagen voor het goede doel, dus!

 

From bean to bar

 

Wij mochten in de haven van Antwerpen gaan toekijken hoe de cacaobonen toekwamen, namen een kijkje bij Barry Callebaut, de allergrootste chocoladefabriek ter wereld waar nu een cacaobotertank van Tony's Chocolonely staat én werden tot slot gehypnotiseerd bij Althaea in Borsbeek waar we toekeken hoe de allereerste traceerbare witte chocoladerepen gevormd en verpakt werden.

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '