Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

So-wie-so the best of both worlds

HALLELUJA: ‘wijnkoffie’ is nu officieel een ding en wij willen niets anders meer

's Ochtends grijpen wij a.s.a.p. naar onze eerste tas koffie, en 's avonds laten we ons al eens graag verwennen met een glas rosé (of twee). Maar wat als we de twee wonderdrankjes eens zouden kunnen combineren?

Dreams do come true, want wijnkoffie is nu officieel een ding. Molinari Private Reserve – een café in Napa Valley in Californië – heeft wijn-geïnfuseerde koffie op de markt gebracht. Hallokes: the best of both worlds!

 

De wijnkoffie wordt gemaakt door wijn toe te voegen wanneer de koffiebonen geroosterd worden. De koffie zou daardoor een sterke wijngeur hebben, maar wel naar gewone koffie mét een vleugje blauwe bessen smaken. Als je een sterkere wijnsmaak wilt, zou het aangeraden zijn om melk aan je koffie toe te voegen. Hoe dat precies werkt, begrijpen wij ook niet – maar we staan er in ieder geval voor open.

 

En no worries: dronken zal je in ieder geval niet worden van je gewoonlijke kopjes in de ochtend – alleen de smaak en de geur van de wijn blijft in de koffie hangen. Als je je koffie wat straffer zou willen drinken, zou je hem best even laten staan. Blijkbaar wordt de koffie dan – net zoals een goede wijn – beter als hij langer staat. 

 

Wie geen zin heeft in een retourtje Napa Valley, kan de wijnkoffie hier online bestellen. Al zal je even geduld moeten hebben, want de voorraden zijn – logischerwijs – razendsnel uitverkocht.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '