Caseïne
Melk bestaat uit twee soorten eiwitten: wei en caseïne. Sporters gebruiken caseïne in poedervorm vaak om snel eiwitten binnen te krijgen. Na een stevige work-out eet je namelijk best wat eiwitten om je lichaam te laten herstellen. Daar is niks Instagramwaardig aan, maar voeg er wat kleur en smaak aan toe en je hebt een Sergio Herman-waardig sexy gerechtje. De kleurrijke protein fluff is ondertussen een hype onder healthy foodies op social media.
Hoe maak je de proteïnefluff?
- Je begint met iets koud: ijsblokjes, bevroren fruit of bevroren groente.
- Verder heb je iets vloeibaars nodig: (plantaardige) melk of water.
- En dan nog de caseïne. Die koop je in grote potten, vaak onder de naam Micellar Casein.
- Alles blenden of mixen en klaar.
In dit artikel vertelden we al dat je voor het sporten best koolhydraten eet, maar na een work-out liever voor eiwitten kiest. Zo kan je lichaam herstellen van alle inspanning. Zo'n #proteinfluff is dus ook de perfecte after work-outsnack.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees ook
17 dingen waar fitte vrouwen bij zweren
Dit gezond ontbijtje smaakt echt naar appeltaart
Tried & tested: cottage cheese pancakes
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier