Home Lifestyle Food De 5 beste en slechtse dingen om te eten op een BBQ...

De 5 beste en slechtse dingen om te eten op een BBQ (als je op je lijn let)

Bikini-body in de maak?

Corbis
Het kwik stijgt tegewoordig vlot tot 20 graden. Perfect barbecueweertje dus. Let je op je lijn – bikinistress! – met de vakantie in zicht? Volg dan deze handige bbq-gids en schuif guilt-free aan tafel.

1. Aardappelsalade

Een klassieker tijdens een zomerse barbecue, maar helaas niet zo gezond. In zo'n aardappelsalade zit vaak héél veel mayonaise. Als je er echt verknocht aan bent, kan je de mayonaise vervangen door een zelfgemaakte yoghurtdressing. Of probeer eens iets anders en maak een salade met volkoren rijst of volkoren pasta. Hier vind je een smaakvol receptje.

2. Vlees

Op een doornsee Vlaamse barcecue ligt doorgaans een hoop vlees. Probeer ook eens een stukje vis op de grill te leggen of een zelfgemaakte vegetarische burger. Hier en hier kan je een goed receptje vinden. Kan je het vlees toch niet laten, kies dan voor burgers en worsten op basis van kalkoen en kip.

3. Brood

Mmm, zo een lekker stukje stokbrood met wat lookboter erop. Top idee, maar kies wel voor volkoren brood. Ook hamburgerbroodjes vind je tegenwoordig in een volkoren variant.

4. Sausjes

Een barbecue zonder sausjes is als pizza zonder kaas. Impossible. Maar ruil de calorie- en/of suikerrijke sausjes als mayonaise en ketchup in voor zelfgemaakt lekkers als pesto, salsa of yoghurtdressing.

5. (Fris)drank

Vervang frisdrank door een huisgemaakte limonade zonder suiker of door gearomatiseerd water met komkommer of limoen. Pers bijvoorbeeld 3 citroenen uit en voeg een halve liter plat water toe. Voeg 90 ml honing toe (honing heeft een lagere glycemische index dan suiker) en rasp er naar smaak wat verse gember bij. Tastes like summer :). Ruil ook de gewone pintjes in voor een light-variant.

Tip: heb je nog zin in een dessertje? Grill dan wat fruit op de barbecue. Watermeloen, perzik of ananas zijn echte bbq-toppers.

Lees ook

Kater vermijden? Dan drink je het beste deze alcoholische drankjes.

BEWEZEN: zoveel kilometer moet je wekelijks lopen om gewicht te verliezen