Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 40: pita-pizza met kikkererwten en avocadocrème

Dagen Zonder Vlees – Dag 40: pita-pizza met kikkererwten en avocadocrème

En morgen eten we biefstuk friet!

Libelle Lekker
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Dankzij onze recepten was het dat niet! Wij schotelden jullie veertig dagen lang lekkere, maar ook simpele receptjes voor waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij vlogen. You're welcome. En morgen eten we biefstuk friet!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 150 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en gespoeld)
  • 8 pitabroodjes
  • 2 avocado's
  • een courgette
  • een handje verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • een teentje knoflook
  • 100 g Griekse yoghurt
  • een half koffielepeltje chilipoeder
  • een half koffielepeltje komijn
  • een half koffielepeltje garam masala
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Spoel de cour­gette en snijd ze in plakjes van zo’n 3 mm dik. Leg de plakjes courgette samen met de kikkererwten op een met bakpapier be­klede bakplaat. Bestrooi met komijn en garam masala. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet 15 minu­ten in de oven. Schep om en laat nog 15 minuten verderbakken.

3. Maak de avocadocrè­me. Pel de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water, de helft van de koriander, het limoensap, het chilipoeder en wat peper en zout toe. Roer er de helft van de Griekse yoghurt door.

4. Pel de knoflook en hak fijn. Breng de rest van de Griekse yoghurt op smaak met peper, zout en de knoflook.

5. Gril de pitabroodjes in de oven. Besmeer ze met de avocadocrème, courget­te en kikkererwten. Garneer met koriander en serveer met de Griekse yoghurt.

6. Smullen maar!

Bron: Libelle-lekker.be

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.