Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 39: Noord-Afrikaanse shakshuka

Dagen Zonder Vlees – Dag 39: Noord-Afrikaanse shakshuka

Maak het jezelf vanavond niet te moeilijk.

Libelle Lekker
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 eieren
  • 250 g champignons
  • een handje boerenkool of spinazie
  • een ui
  • een teentje knoflook
  • 150 ml tomatensaus
  • 50 g feta
  • een eetlepel olijfolie
  • snuf kardemompoeder
  • snuf peper
  • snuf zout

Hoe maak je het?

1. Pel de ui en snij hem in ringen. Pel en pers het teentje look, borstel de champignons en snijd ze in schijfjes.

2. Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er wat olijfolie in. Fruit de ui aan met de look en doe er de champignons bij. Bak ze goudbruin en doe er dan de tomatensaus bij.

3. Kruid het geheel met de kardemom, peper en zout en meng goed.

4. Breek de eieren en laat ze stollen in de saus. Roer ze er niet onder!

5. Blancheer de boerenkool (of bak de spinazie) even en voeg bij de saus.

6. Verkruimel de feta over de pan en serveer meteen met brood.

7. Smullen maar!

Bron: Libelle-lekker.be

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.