Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 26: radicchiosalade met groene asperges en ricottaballetjes

Dagen Zonder Vlees – Dag 26: radicchiosalade met groene asperges en ricottaballetjes

Libelle Lekker
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen. 

Wat heb je nodig?

  • 2 kroppen radicchio
  • 200g groene asperges (mini)
  • 4 takjes munt
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 50 g pijnboompitten
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 3 el geraspte parmezaan
  • zeste van 1/2 citroen
  • 5 el paneermeel
  • 1 l groentebouillon
  • 4 el bloem
  • 6 el panko
  • 1 sjalot
  • 2 sprietjes bieslook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kl rietsuiker
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Spoel de kruiden voor de ricottaballetjes, schud ze droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Roer de kruiden, de geraspte citroenschil, het paneermeel, de parmezaan en 1 losgeklopt ei door de ricotta. Meng en kruid met peper en zout.
  2. Breng de bouillon aan de kook. Rol balletjes van de ricotta – voeg eventueel wat extra paneermeel toe. Pocheer 2 à 3 minuten in de hete bouillon en laat kort afkoelen.
  3. Klop 2 eieren los in een kommetje, doe de bloem in een ander kommetje en neem nog een derde kommetje voor de panko. Haal de balletjes eerst door de bloem, daarna door de losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Laat de balletjes even rusten in de koelkast.
  4. Blancheer de groene asperges 1 minuut. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken. Gril de asperges kort en kruid ze met peper en zout. Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snij de kroppen radicchio elk in 8 parten en spoel goed.
  5. Pel en snipper de sjalot voor de vinaigrette. Spoel de bieslook, schud droog en hak fijn. Roer sjalot, bieslook, citroensap en rietsuiker door de olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie en bak de kaasballetjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng de radicchio met de groene asperges, de pijnboompitten en wat plukjes munt en verdeel de salade over 4 borden. Besprenkel met vinaigrette en verdeel er de ricottaballetjes over.
Bron: Libelle Lekker

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.