Home Lifestyle Food Dagen Zonder Vlees – Dag 25: veggie lasagne met aubergine en verse...

Dagen Zonder Vlees – Dag 25: veggie lasagne met aubergine en verse tomaten

Beste. Ooit!

Libelle Lekker
Veertig dagen lang als vegetariër leven onmogelijk? Niet met onze recepten, die niet alleen lekker, maar ook simpel klaar te maken zijn. Wij schotelen je dagelijks een heerlijk vegetarisch recept voor, waardoor die 40 Dagen Zonder Vlees voorbij zullen vliegen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 aubergines
  • 4 vleestomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g ricotta
  • 50 g geraspte pecorino (of parmezaan)
  • 300 g (verse) lasagnevellen 
  • olijfolie
  • peper en zout (versgemalen zwarte)

Hoe maak je het?

  1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en snij in plakken van ± 1,5 centimeter. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en de steelaanzet en snij eveneens in plakken. Spoel het basilicum, schud droog en pluk de blaadjes. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin (± 2 minuten per kant). Voeg eventueel wat extra olijfolie toe en bak de rest van de aubergineplakken eveneens aan beide kanten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg 1 laag aubergineplakken en 1 laag tomaten erbovenop. Kruid met peper en zout. Kook de lasagnevellen 2 minuten en giet ze af. Leg een laag pastavellen op de tomaten. Besmeer met ricotta, leg opnieuw een laag aubergine en tomaten en kruid met peper en zout. Werk zo verder alle ingrediënten op.
  4. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en druppel er wat olijfolie over. Bak de lasagne 20 minuten in de warme oven. Verdeel in porties, werk af met blaadjes basilicum en serveer.
Bron: Libelle Lekker

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.